Πορεία διοργανώνει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χίου για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11/2019

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΟΔΟΣ ΜΙΧΑΛΩΝ) – 5:30μμ

Έχουν πλέον περάσει 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου…

Μια εξέγερση που από ακροδεξιές φωνές νοσταλγούς της Χούντας των συνταγματαρχών αλλοιώνοντας τα γεγονότα , την ιστορία μας, προσπαθούν πάση θυσία να την αμαυρώσουν.

Είναι μια γιορτή νίκης ενάντια στον φασισμό, ενάντια σε όλες τις πολιτικές που  ονειρεύονται ένα λαό με σκυμμένο το κεφάλι, δούλοι του κεφαλαίου.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει πως ο λαός όταν αποφάσισε   να σηκώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στη Χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, κανένας αντίπαλος δεν μπόρεσε να τον σταματήσει. Τότε κάποιοι έλεγαν “η Χούντα είναι πανίσχυρη”. Η Ιστορία τους διέψευσε. Ο λαός έχει την δύναμη , τα όπλα να πολεμήσει! Ο λαός, μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω!

Σήμερα τα συνθήματα του Πολυτεχνείου βρίσκουν την έκφρασή τους στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών ανθρώπων και της νεολαίας, για σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στον Πολιτισμό, ενάντια  στη φτώχεια και την προσφυγιά.

H κρίση δεν οφείλεται στα δήθεν υπερβολικά δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά στα υπερκέρδη των τραπεζών, στην κερδοσκοπία των χρηματιστηριακών κεφαλαίων, στην παγκοσμιοποίηση των αγορών, στο καπιταλιστικό σύστημα διακυβέρνησης, που η συντήρηση και αναπαραγωγή του απαιτεί διαρκώς όλο και περισσότερες θυσίες για τον κόσμο της εργασίας, απαιτεί την υποταγή! Δεν είναι τυχαία η πολιτική «νόμος και τάξη» της ΝΔ που προσπαθεί με το μαστίγιο να επιβάλλει την αντιλαϊκή της πολιτική, συνεχίζοντας εκεί που την άφησε η κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Πολυτεχνείο ζει και μας οδηγεί. Δεν είναι μουσείο ούτε μνημόσυνο.

Ήταν η αρχή του τέλους της κατάρρευσής της Χούντας , υπό το βάρος της λαϊκής πάλης και μετά το έγκλημα της Κύπρου, το 1974. Η εισβολή και κατοχή της Κύπρου, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχει τη σφραγίδα της Χούντας και των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι καμία προστασία δεν παρέχουν για το λαό οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Πρέπει να βγουν τα σύγχρονα συμπεράσματα που και τότε έμπαιναν επί τάπητος: ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πόλεμοι!

Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας. Οργανώνουμε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Απέναντι στα αιματοβαμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ και ΕΕ, απέναντι στην πολιτική που δολοφονεί τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς, για τα κέρδη των λίγων διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατών και της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή.

Ανοίγουμε τον δρόμο για να γίνουν πράξη τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του Πολυτεχνείου του ’73.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.