«Πράσινο φως» από την Αρχαιολογία για την επισκευή, αναβάθμιση και διαμόρφωση του Τελωνείου

 

Έλαβε την έγκριση της Αρχαιολογίας η μελέτη που αφορά στο έργο της επισκευής, αναβάθμισης και διαμόρφωσης του κτηρίου της παλαιάς Ιχθυόσκαλας στη Χίο και του κτηρίου που λειτουργεί ως αίθουσα επιβατών εξωτερικού, καθώς και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος σε αυτά χώρου.

Για το έργο «Επισκευή – Αναβάθμιση – Διαμόρφωση υπαρχουσών κτηριακών εγκαταστάσεων Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Λιμένα Χίου», ήδη συμπληρώνονται τα σημεία που επισημάνθηκαν στην απόφαση που εξέδωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου και αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των προϋποθέσεων η δημοπράτησή του.

Το έργο που έχει λάβει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με ποσό ύψους 3.000.000 ευρώ μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης, έχει ως με απώτερο στόχο την πλήρωση όλων των απαραίτητων τεχνικών προδιαγραφών και απαιτήσεων ως «Πύλη Εισόδου Schengen».

Η εν λόγω απόφαση έρχεται ως (χρονική) συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του Υπουργείου Οικονομικών, του Δήμου Χίου, και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου, για το έργο «Επισκευή-Αναβάθμιση-Διαμόρφωση υπαρχόντων κτηριακών εγκαταστάσεων Συνοριακού Σημείου Διέλευσης λιμένα Χίου» που υπεγράφη από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Δήμαρχο Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Χίου, κ. Κυριάκο Ζωάνο το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε:

Ακόμη ένα βήμα γίνεται για την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Λιμένα Χίου. Συνεχίζουμε με συνέπεια και αποτέλεσμα να εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές του νησιού και να προχωράμε έργα που είχαν μείνει για χρόνια στο συρτάρι. Βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στην τελική ευθεία της δημοπράτησης του έργου, η οποία εκτιμούμε ότι θα γίνει εντός του πρώτου τριμήνου του 2023.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.