Προβολές του 9ου «AegeanDocs» στο Μουσείο Μαστίχας Χίου  

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ «AegeanDocs», προβάλλει δύο εξαιρετικά ελληνικά ντοκιμαντέρ της πρόσφατης κινηματογραφικής παραγωγής, την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Μαστίχας Χίου.

 

Συγκεκριμένα:

19:00-Μόνος στο δάσος-Lost in the Woods (2020, 51’)

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Φυλακτός

Ο Κωνσταντίνος Πίττας ταξίδεψε μόνος σε όλη την Ευρώπη από το 1984 μέχρι το 1989 και έβγαλε 30.000 ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Στόχος του ήταν να δει τους Ευρωπαίους πίσω και από τις δύο πλευρές του «Σιδηρού Παραπετάσματος». Έβγαλε την τελευταία φωτογραφία στο Τείχος του Βερολίνου μια μέρα μετά την πτώση του. Αλλά, καθώς το όνειρο του ήταν η ενωμένη Ευρώπη, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, πίστεψε ότι το σχέδιό του δεν είχε νόημα. Έβαλε τα αρνητικά σε ένα κουτί και τα ξέχασε για 25 χρόνια…

Υποψήφιο για Βραβείο  Καλύτερου Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου το 2021.

 

 

 

20:00-Οι άγνωστοι Αθηναίοι (2020, 76’)

Σκηνοθεσία: Αγγελική Αντωνίου

Το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει, κατά την διάρκεια 6 ετών (2014-2020), την καθημερινότητα των αδέσποτων σκύλων που αγωνίζονται στο κέντρο της Αθήνας και των ανθρώπων που τα φροντίζουν. Ένας κρυμμένος κόσμος αναδύεται από τις διαδρομές των αγνώστων Αθηναίων και αποκαλύπτει το απροσδόκητο πρόσωπο και την καρδιά της Αθήνας, μιας πόλης εν μέσω αλλαγών.

Βραβείο  Καλύτερου Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου το 2021.

 

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

 

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

Μουσείο Μαστίχας Χίου

Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 82 102 Χίος

Τ: 22710 72212 |  www.piop.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.