ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Το Τμήμα Τουρισμού ΠΕ Χίου σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Μιλάνο οργάνωσε παρουσίαση της Χίου και της μαστίχας σε Ιταλούς τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, σε ζωντανή σύνδεση μέσω ειδικής πλατφόρμας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ο Γύρος της Ελλάδας σε 80 συναντήσεις» που διεξάγεται από το Γραφείο ΕΟΤ Μιλάνο, παρουσιάζεται κάθε φορά κι ένα διαφορετικό μέρος της Ελλάδας.

Η παρουσίαση εστίασε στη μαστίχα, που είναι το χαρακτηριστικό προϊόν της Χίου, στα μοναδικά Μαστιχοχώρια και στο Μουσείο Mαστίχας. Σε ταυτόχρονη σύνδεση από το Μουσείο Μαστίχας, το Πυργί και το Mastihashop δόθηκε έμφαση στη μοναδικότητα του προϊόντος, στον τρόπο που έχει επηρεάσει την ιστορία, την αρχιτεκτονική, αλλά και την οικονομία και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες για την οργάνωση ταξιδιών εμπειρίας στη Χίο.

Η προσπάθεια προσέγγισης της Ιταλικής αγοράς έρχεται σε συνέχεια ταξιδιού εξοικείωσης με τον προορισμό (fam trip) που είχε οργανωθεί τον Οκτώβριο του 2019 σε συνεργασία του Τμ. Τουρισμού ΠΕ Χίου με το Γραφείο ΕΟΤ Μιλάνο. Μάλιστα στην παρουσίαση που έγινε σήμερα συμμετείχαν και δημοσιογράφοι που είχαν φιλοξενηθεί τότε από την Π.Β.Α., οι οποίοι μίλησαν για τη Χίο με ενθουσιασμό.

Η τουριστική αγορά της Ιταλίας λόγω και των στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς της Χίου που τη συνδέουν με τη Γένοβα και τη Βενετία μπορεί να βρει ενδιαφέροντα στοιχεία στο νησί μας και ο στόχος μας είναι να τα επισημάνουμε και να τα προβάλουμε συστηματικά.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την προσπάθεια προβολής, οι οποίοι μέσα στις δύσκολες συνθήκες των αυστηρών περιορισμών που ισχύουν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της δράσης, ώστε να πραγματοποιηθούν οι ταυτόχρονες συνδέσεις που διευκόλυναν τους Ιταλούς να πάρουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη μαστίχα και τα μαστιχοχώρια.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.