Προκλητική άσκηση του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού: Υποβρύχια βυθίζουν πλοίο κοντά στο “Barbaros”

“Ψυχολογική επιχείρηση” της Τουρκίας με σκοπό να προβάλλει την ικανότητα του στόλου της και αφετέρου να εκφοβίσει την χώρα μας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σύμφωνα με την ανακοίνωση (αριθμός ανακοίνωσης ΒΝ-1487/2018-21 Οκτωβρίου 2018), του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας γνωστοποίησε ότι, στο πλαίσιο ασκήσεωςτων υποβρυχίων παροπλισμένο πλοίο βλήθηκε με τορπίλη και βυθίστηκε.

Ειδικότερα το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει ότι: «Στο πλαίσιο εκπαίδευσης τα ηρωικά πληρώματα των υποβρύχιων μας έβαλαν επιτυχώς με τορπίλη εναντίον παροπλισμένου πλοίου και το βύθισαν».

Βέβαια η ανακοίνωση δεν αναφέρει καμία λεπτομέρεια, όπως τις χρονικές λεπτομέρειες, την περιοχή και κατά τη διάρκεια ποιας άσκησης έλαβε χώρα το υπόψη γεγονός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρόμοιες ασκήσεις τα βίντεο που δημοσιεύονται, αναφέρουν την ημερομηνία και την επωνυμία της άσκησης.

Η λιτή αυτή ανακοίνωση συνοδεύεται από 3 φωτογραφίες και από βίντεο διάρκειας 47 δευτερολέπτων που αναρτήθηκε στο «κανάλι» των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο YouTube.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό αλλά ούτε και το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ειδικών Δυνάμεων δεν αρέσκονται στις ανακοινώσεις τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή και με δεδομένη την χαμηλής έντασης κρίση που υπάρχει στο ΝΑ του FIR Αθηνών όπου βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό BARBAROS H. PASA και αριθμός ελληνικών και τουρκικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των ψυχολογικών επιχειρήσεων της Τουρκίας (στο στρατηγικό επίπεδο), με σκοπό αφενός να προβάλλει την ικανότητα του στόλου της και αφετέρου να εκφοβίσει την χώρα μας, η οποία στο πλαίσιο της υπεράσπισης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων απαγορεύει την διενέργεια ερευνών από το BARBAROS σε περιοχές που ανήκουν στην δικαιοδοσία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το κάνει μάλιστα σ΄ ένα πεδίο όπου η Τουρκία σε σχέση με την Ελλάδα είναι θεωρητικά τουλάχιστον πιο αδύναμη! Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με τα τέσσερα υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ υπερέχει. Κάποιοι βέβαια που το Σαββατοκύριακο ζητούσαν να ανακηρύξουμε ΑΟΖ και στο Αιγαίο συμμετείχαν στις κυβερνήσεις που φρόντισαν να μην έχουν τις σύγχρονες τορπίλες που πρέπει να ΄χουν αυτά τα υποβρύχια! Όπως μαθαίνουμε όμως κάτι κινείται αυτή τη περίοδο…

Πηγή: militaire.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.