Προκλητικός για μια ακόμη φορά ο Τούρκος Ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί

 

 

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προέβη ο Τούρκος ναύαρχος ε.α και εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας», Τζιχάτ Γιαϊτζί, παραμονές της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μιλί Γκαζετέ», με τίτλο «Όποιος καθίσει στο τραπέζι με την Ελλάδα, όταν σηκωθεί να μετρήσει τα δάχτυλα του», ο Tούρκος Ναύαρχος  -– κάνει λόγο για «κακομαθημένες δηλώσεις» του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, υποστηρίζοντας πως πήγε στη συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου όχι με την πρόθεση και επιθυμία επίλυσης των προβλημάτων με την Τουρκία, αλλά για να την εκφοβίσει.

Αυτό -ισχυρίζεται ο αρχιτέκτονας του Τουρκο-λιβυκού μνημονίου- ήταν εμφανές και από τις συνεχείς υποστηρικτικές αναφορές προς την ΕΕ.

«Εάν η Ελλάδα συνεχώς προβάλλει σε διμερή θέματα την ΕΕ, αυτό σημαίνει πως και η ίδια δεν λαμβάνει τον εαυτό της ως συνομιλητή. Τότε, και εμείς θα ήταν πιο σωστό να πραγματοποιήσουμε τις διερευνητικές επαφές με την ΕΕ αντί με την Ελλάδα» επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα κάθεται στο τραπέζι για να διαπραγματευθεί μόνον τα θέματα που θέλει, δηλαδή τις απαιτήσεις της.

πηγή:veteranos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.