Προς εκκαθάριση τα οφειλόμενα μισθώματα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Οινουσσών

Απάντηση στην Αναφορά που είχε καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με την αποπληρωμή οφειλόμενων μισθωμάτων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Οινουσσών.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, οι αιτήσεις που περιλαμβάνουν τα τιμολόγια Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2023 διαβιβάστηκαν στις 9 Φεβρουαρίου 2024 από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π.) προς εκκαθάριση στην αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία του Υ.ΝΑ.Ν.Π.

Επίσης, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2023 οι σχετικές αιτήσεις έχουν ελεγχθεί πρωτογενώς και πρόκειται να διαβιβαστούν προς εκκαθάριση στην αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία του Υ.ΝΑ.Ν.Π. αφού προηγηθεί η ανάλογη κατανομή πιστώσεων από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και εκκρεμεί ο έλεγχος για την αίτηση Ιανουαρίου 2024.

«Σημειώνεται ότι η έγκαιρη εξόφληση των αναδόχων εταιρειών, μετά την παροχή της συμβατικής τους υποχρέωσης, αποτελεί συνάρτηση διαφόρων παραγόντων, όπως το πλήθος των συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, ο χρόνος υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τους αναδόχους καθώς και η ομαλή ροή πιστώσεων από το συναρμόδιο Υπουργείο», επισημαίνει στην απάντησή του το Υπουργείο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.