Προσεχώς «υδατοδρόμιο»

Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας που πραγματοποιήθηκε με αρμόδια τη Δημοτική Αρχή Μαλαφή, τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα δημιουργίας υδατοδρομίου, το οποίο θα υποδέχεται τα υδροπλάνα αλλά και θα φροντίζει για την απογείωσή τους, συνδέοντας έτσι το νησί της Χίου με την υπόλοιπη Ελλάδα και παρέχοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους την πραγματοποίηση ταξιδιών με ακόμη ένα μέσο.

Πιο συγκεκριμένα, γνωστοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Λεγάτο Παντελή, ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ήδη αποδώσει την έγκριση για την στελέχωση υδατοδρομίων στα Ψαρά και τις Οινούσσες, ενώ αναμένεται να εγκριθεί και η τοποθέτηση αυτού στη Χίο. Ως προς την καθυστέρηση έγκρισης για το νησί της Χίου, στον λόγο του ο κ. Λεγάτος επεξήγησε ότι αναμένονταν να επέλθει μια διόρθωση αναφορικά με τη χωροθέτηση του υδατοδρομίου, η οποία αποστάλθηκε με σχετική επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρήστο Στυλιανίδη και σε δύο εβδομάδες αναμένεται η επίσημη αδειοδότηση και για τα τρία νησιά.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.