Προσλήψεις από το παράθυρο στη ΔΙΑΝΟΧ;

Τα δημοσιεύματα για τον οργανισμό Προσωπικού στη ΔΙΑΝΟΧ ΑΕ, εγείρουν  σοβαρά ερωτηματικά, σχετικά με το νέο οργανόγραμμά της, που εγκρίθηκε στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, και την προβλεπόμενη στελέχωση της εταιρείας με 56 εργαζόμενους.

Καλούμε το Δήμαρχο να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο και τους πολίτες της Χίου, πώς καταρτίστηκε το συγκεκριμένο οργανόγραμμα, αν πραγματικά η ΔΙΑΝΟΧ χρειάζεται περισσότερους από 50 εργαζόμενους για να λειτουργήσει, μήπως επεκτείνει τους σκοπούς της και αν έχει εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας, που να διασφαλίζει τη λειτουργία της εταιρείας, με δεδομένο ότι εξαρτάται από την επιχορήγηση που λαμβάνει από το Δήμο Χίου.

Την ώρα που υπηρεσίες του Δήμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρως  διαφανείς διαδικασίες, έστω και ΑΣΕΠ,  θα πρέπει η δημοτική αρχή να απαντήσει, με ποιο τρόπο πρόκειται να προχωρήσει στη στελέχωση της ΔΙΑΝΟΧ.

Με τη λογική τα δικά μας παιδιά και οι δικοί μας ψηφοφόροι;

Οι περιορισμοί των προσλήψεων στους φορείς του δημοσίου και τους ΟΤΑ αποδυναμώνουν το στελεχιακό δυναμικό τους, όμως ο συγκεκριμένος θολός σχεδιασμός της δημ. Αρχής ως προς τη στελέχωση της ΔΙΑΝΟΧ, εύλογα μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν έχει βρει παραθυράκι για να παρακάμψει τους περιορισμούς, αλλά κυρίως τον ΑΣΕΠ, και να προσλάβει κόσμο χωρίς διαδικασίες. Ακόμη και αν η ΔΙΑΝΟΧ δεν έχει υποχρέωση να διενεργεί προσλήψεις με διαφάνεια, ακόμα και μέσω ΑΣΕΠ, θα έπρεπε η δημ. αρχή να επιλέξει μία ανοικτή και διαφανή διαδικασία με συγκεκριμένα μετρήσιμα κριτήρια, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει υποψηφιότητα.

Σε κάθε περίπτωση, ας αφήσει ο Δήμαρχος τα παιχνίδια επάνω στην ανάγκη των νέων για εργασία, και ας διεκδικήσει δυναμικά την άρση του περιορισμού των προσλήψεων και τον άμεσο προγραμματισμό προσλήψεων νέων στελεχών στον Δήμο Χίου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.