Προσλήψεις στο δημόσιο: 20.000 νέες θέσεις εντός του 2020

Σε 19.700 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση ως το τέλος του 2020. Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε απ’ όλους τους συναδέλφους του να ολοκληρώσουν το αμέσως επόμενο διάστημα την καταγραφή των αναγκών για προσλήψεις στα υπουργεία τους για το 2020, ώστε τον ερχόμενο μήνα να οριστικοποιηθούν οι θέσεις που θα καλυφθούν. Σύμφωνα με τα φετινά στοιχεία, που παρουσιάστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο, το σύνολο των υπηρετούντων στο Δημόσιο ανέρχεται σε 525.268 μόνιμους υπαλλήλους και 51.680 έκτακτο προσωπικό. Με βάση τον σχεδιασμό για τη διετία 2019-20, οι προσλήψεις θα ανέλθουν στις 19.700. Από αυτό το μέτρο εξαιρούνται οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή και σε εκπαιδευτικούς γενικά, αλλά και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Αυτό, τουλάχιστον, έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, εκτιμάται πως το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους θεσμούς για την εξαίρεση από τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των δαπανών, άρα και των προσλήψεων για τις ανάγκες διαχείρισης του μεταναστευτικού/προσφυγικού. Με αυτό τον τρόπο, θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα περιθώρια για την κάλυψη κρίσιμων θέσεων, ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί 1.700 προσλήψεις από την κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για 400 συνοριοφύλακες, 500 άτομα για την ενίσχυση των επιτροπών ασύλου και άλλους 800 εργαζομένους στα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά.

Τοπικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, και ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι έχουν ήδη καταγραφεί όλες οι ανάγκες και έχουν σταλεί. Συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου έχει σταλεί η λίστα των προσλήψεων και περιλαμβάνει θέσεις για περίπου 20 εργαζόμενους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.