Προσπάθεια εύρεσης λύσης του δημογραφικού μέσω των νέων τεχνολογιών

Η ειδική συνάντηση που είχε ζητήσει ο Δήμαρχος Χίου κ. Γιάννης Μαλαφής, όσον αφορά την ενημέρωσή του για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων στη Χίο και ιδιαίτερα για το αντιμόνιο, που βρίσκεται στην περιοχή της Κεράμου, θα πραγματοποιηθεί  Πέμπτη 11 Ιουλίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο.

Στη διαβούλευση θα παρευρίσκονται  η υφυπουργός περιβάλλοντος Αλεξάνδρας Σδούκου, και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας, κ. Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης.

Ο κ. Μαλαφής σε δηλώσεις που προχώρησε, ενημέρωσε ότι  τα θέματα θα συζητηθούν και στο Δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα αποβεί χρήσιμο για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Άλλα θέματα τα οποία έθιξε, είναι η δημιουργία έργων που θα παρέχουν στους αγρότες  φθηνότερη ενέργεια,  με άλλους τρόπους όπως την γεωθερμία, με σκοπό να γίνουν ανταγωνιστικοί και να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

Εν συνεχεία, η Χίος, αποτελεί ένα από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που χρήζει ενεργειακής αποσυμφόρησης, και γι’ αυτό το σκοπό έχει αποσταλεί αίτηση έγκρισης για το πρόγραμμα «Απόλλων». Σε περίπτωση που εγκριθεί το αίτημα του νησιού, αυτή η πράξη θα αποβεί τόσο κερδοφόρα στον τομέα της ενέργειας, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το κύριο ζήτημα που απασχολεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, είναι εκείνο του δημογραφικού, που επί της ουσίας έχει παρατηρηθεί μείωση του πληθυσμού των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων. Αυτό που ενδιαφέρει επομένως την Δημοτική Αρχή, είναι η δημιουργία νέων τεχνολογιών, προσιτών, όπου θα παρακινήσουν τις διαμένοντες της εκάστοτε αραιοκατοικημένης περιοχής να παραμείνουν σε αυτή, επωφελούμενοι τις νέες μεθόδους για την ανάπτυξη της.

Σχετικές δημοσιεύσεις