Προχωράμε μαζί, λέει ο Κώστας Τριαντάφυλλος και καταθέτει και επισήμως την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο της Χίου

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση καταθέτει και επισήμως την υποψηφιότητα του για τον Δήμο  Χίο ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Προχωράμε μαζί!

Σε έναν κόσμο, που συνεχώς μεταβάλλεται, σε μία εποχή, που τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο, στο νησί μας, είναι περισσότερα εκείνα που μας προβληματίζουν και λιγότερα εκείνα που μας ικανοποιούν. Περισσότερα τα αδιέξοδα από τις ευκαιρίες. Περισσότερη η απογοήτευση από την αισιοδοξία.

Προχωράμε μαζί, γιατί:

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτούνται ρήξεις, τομές και ανατροπές, με σαφή προσανατολισμό για το κοινό μας μέλλον.

Πάνω από όλα, όμως, απαιτείται να υπερβούμε τους εαυτούς μας δραστηριοποιούμενοι για το κοινό καλό, να υπερβούμε έναν σχεδιασμό, που στηρίζεται σε ανάγκες και προτεραιότητες προηγούμενων δεκαετιών, να υπερβούμε νοοτροπίες και πρακτικές, που κρατούν τον τόπο καθηλωμένο και στριμωγμένο στο στενάχωρο χτες.

Προχωράμε μαζί, γιατί:

Στην προσπάθεια αυτήν δεν περισσεύει κανείς. Περισσεύει, μόνο, η λογική της ευνοιοκρατίας και του πελατειασμού, που μας προσβάλλει όλους και περιθωριοποιεί τους πολλούς, προς όφελος των λίγων και εκλεκτών.

Προχωράμε μαζί, γιατί:

Δεν μπορούμε πια να ψάχνουμε στο παρελθόν για απαντήσεις, οφείλουμε να κοιτάξουμε προς τα εμπρός.

Σήμερα, ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε ξανά, όχι μεταξύ μας αλλά με τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε, να μοιραστούμε ιδέες, να δημιουργήσουμε και να υλοποιήσουμε ένα νέο στρατηγικό σχέδιο για το νησί μας.

Προχωράμε μαζί, γιατί:

Σε κάθε χωριό του νησιού και σε κάθε γειτονιά της Χώρας είναι ανάγκη να αντικαταστήσουμε το τέλμα της παλιάς νοοτροπίας και το ξεροκόμματο του ρουσφετιού με την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι είναι δυνατόν να θέσουμε τις βάσεις για τη Χίο, που ονειρευόμαστε.

Να ξαναθέσουμε στο επίκεντρο της πολιτικής του Δήμου, την αποτελεσματικότητα, τον σοβαρό προγραμματισμό, την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και την υλοποίηση των έργων, που έχουμε ανάγκη, τον σεβασμό στα χρήματα των δημοτών, την διαφάνεια στην διοίκηση και την αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα.

Προχωράμε μαζί, γιατί:

Πριν τέσσερα χρόνια ξεκινήσαμε μία προσπάθεια. Στην πορεία αυτή, καταθέσαμε προτάσεις, προφυλάξαμε το δημόσιο συμφέρον, προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας. Συνεργαστήκαμε με δυνάμεις, με τις οποίες είχαμε διαφορετικές αφετηρίες.

Αποδείξαμε έτσι, ότι όταν είμαστε ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί.

Και όταν ήρθε η ώρα νικήσαμε.

Σήμερα, προσωπικά, παραμένω σταθερά προσηλωμένος στην αναγκαιότητα της ευρύτερης δυνατής συνεργασίας, στη βάση ενός πλαισίου αρχών και ενός προγραμματικού σχεδίου.

Με αυτές τις σκέψεις, και με εργαλεία την γνώση και την εμπειρία της θητείας μου ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου, αποφάσισα να αναλάβω την πρωτοβουλία της συγκρότησης μιας ευρείας, υπερκομματικής και ενωτικής προσπάθειας, που δεν θα διαιρεί, αλλά θα ενώνει, που δεν θα αφαιρεί αλλά μόνο θα προσθέτει για την ανάπτυξη και την πρόοδο του νησιού μας.

Προχωράμε μαζί!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.