«Πρωτοχρονιάτικος Μποναμάς»  για τους 22 εργαζόμενους του συνεργείου καθαριότητας.  Την πόρτα της εξόδου τους δείχνει το ΔΣ του Νοσοκομείου Χίου

 

Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς η διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου, πιστή στο πνεύμα της κυβέρνησης της ΝΔ, που προωθεί με κάθε τρόπο και μέσο ότι έχει απομείνει όρθιο από το Δημόσιο σύστημα υγείας στους ιδιώτες, παραδίδει την καθαριότητα του νοσοκομείου σε εργολάβους !!!

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το Υπουργείο Υγείας και 2 ΥΠΕ  αφού έλυσαν όλα τα  προβλήματα της υποστελέχωσης σε νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό  προσωπικό, βρήκαν λύση στο κτιριακό πρόβλημα και επέλυσαν  όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας και του επικείμενου εμβολιασμού, τώρα φαίνεται να αντιμετωπίζουν ως μείζον ζήτημα  το θέμα της καθαριότητας  και αποφασίζουν την επιστροφή στο εργασιακό καθεστώς γαλέρας που επικρατούσε για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Νοσοκομείο μας.

Η κυβέρνηση  της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο, μας οδηγούν  σε ένα μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς, επαναφέροντας τα εξοντωτικά ωράρια, τους πενιχρούς μισθούς των εργολάβων την απλήρωτη εργασία, τα μειωμένα δικαιώματα  και τους γνωστούς σε όλους μας εκβιασμούς. Εύγε!!!

Η σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου της κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, καθώς και η “ξαναζεσταμένη σούπα” της επιστροφής των εργολάβων, αντί για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την πρόσληψη και του πρόσθετου μόνιμου προσωπικού που χρειάζεται, έχει σαν αποτέλεσμα την ανακύκλωση της ανεργίας και το χτύπημα της μόνιμης δουλειάς με πλήρη δικαιώματα. Εντάσσεται στο σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό και συγχρόνως οδηγεί αναπόφευκτα στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Η κατάπτυστη αυτή απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, αποτελεί πρόκληση εν μέσω πανδημίας για τους υπηρετούντες τη Δημόσια Υγεία.  Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πείρα πολύτιμη για την απαιτητική εργασία του Νοσοκομείου μας, γι’ αυτό τυχόν απόλυσή τους -εκτός από τα πολλαπλά προβλήματα που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους- θα επιφέρει σοβαρή δυσλειτουργία στο νοσοκομείο, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Η σιγή νεκροταφείου και ο βούρδουλας του εργοδότη που επιχειρούν να μας επιβάλουν δεν θα περάσουν.  Δεν θα μείνουμε με δεμένα χέρια μπροστά στη νέα αντεργατική πρόκληση κυβέρνησης ΝΔ και Διοίκησης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τώρα να ανακληθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση! Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων.
  • Να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες.
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                                    Η Γραμματέας

Λαμπαδοχυτός Γιάννης                                                                                Κουβαρά Ολυμπία

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.