Πρόγραμμα Erasmus – Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων

Το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων επέλεξε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus+ «Alarm Rings for all of us: Save water», προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στο θέμα της εξοικονόμησης του νερού.

«Νερό: τόσο πολύτιμο αλλά σύμφωνα με τελευταίες ανακοινώσεις των επιστημόνων ένα αγαθό σε έλλειψη. Με αυτή τη σκέψη επιλέξαμε στο Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα Erasmus+ «Alarm Rings for all of us: Save water», προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας στο θέμα της εξοικονόμησης του νερού. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος, επισκέφτηκαν τη Χίο 18 καθηγήτριες/καθηγητές από πέντε χώρες, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Σερβία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Είχαμε έτσι την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να επικοινωνήσουμε, να αποκτήσουμε νέους φίλους και φίλες και να έρθουμε πιο κοντά με συναδέλφους εκπαιδευτικούς από τις ευρωπαϊκές αυτές χώρες. Αλλά και να προβάλουμε τις ομορφιές, τη μουσική, τις γεύσεις, την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του σχολείου μας, οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετείχαν σε επιμορφωτικό σεμινάριο, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκαν εργασίες και προβλήθηκε χιουμοριστική ταινία, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Καρδαμύλων, σχετικά με την ανάγκη εξοικονόμησης και επαναχρησιμοποίησης του νερού. Παράλληλα οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες και παιχνίδια (Escape Room), χόρεψαν και γεύτηκαν τις νοστιμιές του νησιού μας.

Κατά την παραμονή τους στο νησί, οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στα Καρδάμυλα, το Πιτυός, το Πυργί, τα Μεστά, τα Αυγώνυμα, τον Ανάβατο, τον Κάμπο και την πόλη της Χίου, ενώ επισκέφτηκαν τη Νέα Μονή, το Μουσείο Μαστίχας, την Βιβλιοθήκη «Κοραή» και το Ναυτικό Μουσείο της Χίου. Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια να επισκεφτούν και πάλι τον τόπο μας και να γίνουν διαφημιστές της χώρας μας στο εξωτερικό.

Θερμές ευχαριστίες

Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του Λιβανείου Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων νιώθουν την υποχρέωση να ευχαριστήσουν θερμά όσους βοήθησαν στην φιλοξενία ξένων φίλων μας και ειδικότερα:
– τον Δήμο Χίου,
– τον κ. Αποστολή Μιχαήλ
– τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου μας.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.