Πρόσκληση από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χίου προς εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για την δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας ή/και περιοδικού

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αξιοσέβαστοι γονείς, αγαπημένοι μας μαθητές,

Το «άνοιγμα» του σχολείου, η σύνδεση της σχολικής ζωής και πράξης με το ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι, προϋποθέτει την επικοινωνία όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Την προβολή δηλαδή των εκπαιδευτικών και κοινωνικών πεπραγμένων της εκάστοτε σχολικής κοινότητας στο ευρύτερο κοινωνικό status. Στο σχολείο του 21ου αιώνα, η δυνατότητα διασύνδεσης και επικοινωνίας έχει διευρυνθεί και ενισχυθεί με την παρουσία των νέων τεχνολογιών και του Διαδικτύου, εργαλείων που έχουν αναβαθμίσει πλήθος πτυχών της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μεταξύ των οποίων τα παραδοσιακά (συμβατικά) σχολικά περιοδικά και εφημερίδες σε δυναμικά περιβάλλοντα επικοινωνίας, συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των μελών της σχολικής και ευρύτερης κοινότητας.

Σας γνωστοποιούμε αναλυτικό οδηγό δημιουργίας ηλεκτρονικού σχολικού εντύπου (περιοδικού ή/και εφημερίδας), εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ που πληροί όλα τα κριτήρια δημιουργίας και παιδαγωγικής αποδοχής ηλεκτρονικού σχολικού εντύπου.

H Διεύθυνσή μας, καλεί οι εκπαιδευτικοί μας να αναλάβετε την πρωτοβουλία διαχείρισης και συντονισμού ηλεκτρονικής εφημερίδας ή/και ηλεκτρονικού περιοδικού.

Οι μαθητές μας, ζητήστε από τους δασκάλους σας να γίνετε συνεργάτες, συντάκτες ή αρχισυντάκτες ενός ηλεκτρονικού σχολικού περιοδικού ή/και ηλεκτρονικής σχολικής εφημερίδας.

Οι γονείς, γίνετε συνδρομητές στο ηλεκτρονικό έντυπο της σχολικής μονάδας του παιδιού σας.

Μόνο ένα «Ανοιχτό» στην κοινωνία σχολείο μεταδίδει γνώση, εμπειρία, καλλιεργεί δεξιότητες, ικανότητες, κριτική σκέψη, συναίσθημα, διαμορφώνει υγιή αξιακό κώδικα και συμπεριφορές, και εν τέλει, εκπληρώνει επιτυχώς το σκοπό του!

Αναλυτικές πληροφορίες, στον ιστότοπο της Διεύθυνσής μας:  http://dipe.chi.sch.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.