Πρόσκληση σε εργαστήριο της WWF Ελλάς στη Χίο

Σας ενημερώνουμε ότι το WWF Ελλάς υλοποιεί το έργο με τίτλο «Ενίσχυση της διαφάνειας και λογοδοσίας στη χρηματοδότηση της πρόληψης και της καταστολής των δασικών πυρκαγιών με τη συμβολή της κοινωνίας των πολιτών». Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με εταίρο το Μεσογειακό Ινστιτούτο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (MIIR).

Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιούνται διαδραστικά εργαστήρια διαβούλευσης με τοπικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα ζητήματα πρόληψης και καταστολής δασικών πυρκαγιών. Τα εργαστήρια θα έχουν δύο σκέλη, ένα αποκλειστικά για δημόσιους φορείς και ένα αποκλειστικά για εθελοντικές ομάδες. Έχουν ήδη επιλεγεί 10 περιοχές, ανάμεσα στις οποίες και η περιοχή σας, με κριτήρια το ιστορικό δασικών πυρκαγιών, την εμπειρία των τοπικών φορέων στη διοικητική και επιχειρησιακή διαχείριση των δασικών πυρκαγιών, καθώς και το μελλοντικό ρίσκο όσο αφορά τις δασικές πυρκαγιές.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στο αντίστοιχο εργαστήριο για τους εθελοντές που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2021, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Επιμελητηρίου Χίου (Φ. Αργέντη 8, Χίος) και ώρες 18.00 με 21.00 (ώρα προσέλευσης 17.45)

 Όσο αφορά τα δικά σας ενδιαφέροντα:

  • Θα αναλύσουμε το σύστημα χρηματοδοτήσεων ανάμεσα σε πρόληψη και καταστολή.
  • Θα αναλύσουμε ποιος δημόσιος φορέας -αρμόδιος για τις πυρκαγιές- κάνει τι, θα αποσαφηνίσουμε τους ρόλους των διαφορετικών φορέων, πώς κατανέμονται οι ευθύνες και ποιοι οι φορείς-κλειδιά για την πρόληψη & καταστολή.
  • Θα καταρρίψουμε «μύθους» γύρω από τις δασικές πυρκαγιές
  • Θα αναδείξουμε κενά στην διαφάνεια και την λογοδοσία.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του έργου κο Ηλία Τζηρίτη, Συντονιστή Τοπικών Δράσεων του WWF Ελλάς (τηλ. 210-3311988, εσωτ. 407, e.tziritis@wwf.gr).

Παρακαλούμε συμπληρώστε την σχετική φόρμα   https://forms.gle/cGgMDGpKUzNJxCiM7

Το εργαστήριο είναι «κλειστό» με συγκεκριμένη λίστα συμμετεχόντων , επομένως δεν θα επιθυμούσαμε την εκ των προτέρων δημοσιότητα του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.