Πρόσκληση στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 28ης Φλεβάρη

Το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων  και ιδιωτικών υπαλλήλων Χίου με ανακοίνωση του καλεί όλα τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Χίου να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση στις 28 Φεβρουαρίου με την κάτωθι ανακοίνωση:

“Συνάδελφοι, συναδέλφισσα,

Το εισόδημα των εργαζομένων δέχεται μεγάλη πίεση από τα εκτεταμένα κύματα ακρίβειας. Οι εμποροϋπάλληλοι δυσκολεύονται να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης που οι ίδιοι βάζουν στα ράφια.

Οι οικοδόμοι αναγκάζονται να δουλεύουν και Κυριακές, δηλαδή δουλεύουν χωρίς ρεπό βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή τους.

Κάθε εργαζόμενος βλέπει το μισθό του να μη φτάνει για να περάσει το μήνα.

Από την άλλη 500 επιχειρηματικοί όμιλοι ξεπέρασαν σε κέρδη το 2022 τα 25,1 δις ευρώ. Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει σε εφαρμογή τον κατάπτυστο νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου για τον κατώτατο μισθό, δίνοντας ψίχουλα.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι σε πολλούς χώρους δουλειάς όπως στη ναυπηγοεπισκευαστική, στην COSCO, e-food, στον επισιτισμό- τουρισμό, στις κατασκευές, στον κλάδο των τροφίμων και ποτών κλπ δίνουν τη μάχη της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και σε πολλές περιπτώσεις ο αγώνας αυτός είναι νικηφόρος.

Αυτός χρειάζεται να είναι και ο δικός μας ο δρόμος. Κόντρα στη βαρβαρότητα που ζούμε ακτίδα φωτός είναι ο αγώνας των εργαζομένων που είναι ο παραγωγός όλου του πλούτου. Ειδικά αυτή την περίοδο που βρίσκονται στο δρόμο φοιτητές και αγρότες χρειάζεται να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί τους. Όπως κάναμε πριν από ένα χρόνο.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, νέα παιδιά. Τότε δώσαμε έναν όρκο για τους συναδέλφους και τους νέους που χάθηκαν. Δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί το έγκλημα αυτό.

Στις 28 Φλεβάρη δεν μπορεί να είναι μόνο μια μέρα πένθους. Το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», ακούστηκε από εκατομμύρια χείλη που βρέθηκαν εκείνες τις μέρες στους δρόμους και έκαναν την οργή τους αγώνα.

Στις 28 Φλεβάρη 2024 να ακουστεί δυνατά από ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, έτσι ώστε να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, να υπάρχει πλήρης διερεύνηση με απόδοση ευθυνών. Να γίνει μια ημέρα αγώνα που οι εργαζόμενοι και στη Χίο θα διεκδικήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις

Για όλους τους παραπάνω λόγος καλούμε όλα τα Σωματείου της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Χίου να συνεδριάσουν με θέμα την οργάνωση απεργίας στις 28 Φλεβάρη 2024. Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου έχουν τεράστια ευθύνη που είπαν όχι στην απεργία στις 28 Φλεβάρη, με το επιχείρημα ότι η μέρα εκείνη είναι «μέρα μνήμης». Δηλαδή να μείνουμε βουβοί, όπως ακριβώς μας θέλει και ο υπουργός του εγκλήματος Καραμανλής. Δεν έλαβαν υπόψη τους όμως, ούτε τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών των Οικοδόμων, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των Τροφίμων και Ποτών που αποφάσισαν απεργία και αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων στο νησί μας. Η λογική του να μην κάνουμε τίποτα στέκει ως βαρίδι στην προσπάθεια να σηκώσουμε κεφάλι οι εργαζόμενοι. Τώρα καλούμε την πλειοψηφία της διοίκησης να αλλάξει την απόφαση, να πάρει απόφαση για την Απεργία.

Καλούμε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων να συνεδριάσουν και να συζητήσουν το θέμα της οργάνωσης του αγώνα μας στο τώρα και όχι σε 2 μήνες όμως σχεδιάζουν στη απαξιωμένη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ. Τώρα χρειάζεται απάντηση μαζική των εργαζομένων. Τώρα που είναι στριμωγμένη η κυβέρνηση της ΝΔ με τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και των αγροτών. Τώρα χρειάζεται να δημιουργηθεί  ένα ορμητικό ποτάμι που θα σαρώσει αυτή την εγκληματική πολιτική και θα δώσει ανάσα σε όλους  τους συναδέλφους. Τώρα χρειάζεται να υψώσουμε τοίχος αντίστασης σε όλα τα μέτωπα και να δείξουμε ποιος είναι η πραγματική αντιπολίτευση.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.