Πρόστιμο 150 ευρώ από την 1η Οκτωβρίου για όσους δεν περάσουν ΚΤΕΟ

«Καμπάνες» ύψους 150 ευρώ περιμένουν από την 1η Οκτωβρίου τους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν θα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έχουν στη διάθεσή τους μόλις τέσσερις εργάσιμες ημέρες για να περάσουν τα οχήματά τους από τεχνικό έλεγχο, καθώς από την 1η Οκτωβρίου τίθεται ο νόμος ο οποίος προβλέπει πρόστιμα.

Ο εντοπισμός των οχημάτων θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης της βάσης δεδομένων των οχημάτων που έχουν περάσει ΚΤΕΟ, η οποία υπάρχει στο Υπουργείο Μεταφορών και της βάσης του Υπουργείου Οικονομικών στην οποία είναι καταγεγραμμένα όλα τα οχήματα. Πρόκειται δηλαδή για μια διαδικασία παρόμοια με αυτή που ακολουθείται στα ανασφάλιστα οχήματα.

Αν ένα όχημα δεν περάσει στην ώρα του ΚΤΕΟ, επιβαρύνεται με πρόστιμο, που για τα επιβατικά αυτοκίνητα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης είναι 16 ευρώ, για μέχρι έξι μήνες 33 ευρώ και για πάνω από έξι μήνες 65 ευρώ. Με τον νέο νόμο που θα ισχύσει από την επόμενη Δευτέρα ο… ξεχασιάρης ιδιοκτήτης αν εντοπιστεί θα πληρώνει επιπλέον 150 ευρώ.

Το ποσό αυτό θα βεβαιώνεται ταμειακά από τη φορολογική διοίκηση, που σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης του οχήματος που παρέλειψε να το περάσει από τεχνικό έλεγχο στο ΚΤΕΟ, θα το βλέπει στο Taxisnet.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.