Πυρκαγιά στην επιφάνεια του ωκεανού λόγω διαρροής αερίου (βίντεο)

 

Πυρκαγιά ξέσπασε στην επιφάνεια του ωκεανού λόγω διαρροής αερίου σε υποβρύχιο αγωγό δυτικά της χερσονήσου Γιουκατάν του Μεξικού.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην επιφάνεια του ωκεανού λόγω διαρροής αερίου σε υποβρύχιο αγωγό δυτικά της χερσονήσου Γιουκατάν του Μεξικού, αλλά μετά από μερικές ώρες κατασβέστηκε, όπως ανακοίνωσε η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex.

Το Κου Μαλουμπ Ζάαπ βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη νότια άκρη του Κόλπου του Μεξικού.

Η Pemex τόνισε ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και πως η παραγωγή δεν επηρεάστηκε μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς περίπου στις 5:15 τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Η πυρκαγιά είχε κατασβεστεί πλήρως μέχρι τις 10:30 το πρωί. Η Pemex, που έχει μακρό ιστορικό μεγάλων βιομηχανικών ατυχημάτων σε εγκαταστάσεις της, πρόσθεσε ότι έκλεισε τις βαλβίδες του αγωγού διαμέτρου 12 ιντσών.

Εργαζόμενοι της εταιρείας χρησιμοποίησαν άζωτο για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, προστίθεται στη γραπτή αναφορά. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι θα διερευνήσει τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς.

 

πηγή:firefightingreece.gr

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.