Πόσο πάει η ζωή σε Δύση και Ανατολή. Γράφει ο Στέλιος Κανάκης

 

Ένας πίνακας. Χώρες και αριθμοί. Αποτυπώνει την εικόνα του covid μέχρι το βράδυ της 4/11/20. Ο πίνακας «φωνάζει». Λέει αλήθειες. Υπονοεί αιτίες και λόγους. Η κίτρινη στήλη είναι η πιο αντικειμενική. Δείχνει τον, μέχρι σήμερα, αριθμό νεκρών της κάθε χώρας ανά εκατομμύριο πληθυσμού της. Συνάγεται αν διαιρέσουμε τον πληθυσμό της χώρας (τελευταία στήλη) διά του συνολικού αριθμού των νεκρών της (στήλη «Συνολικοί θάνατοι»). Υπό μία έννοια πρόκειται για χρηματιστήριο τιμών ανθρώπινης ζωής. Πόσο πάει η ζωή σε δύση και ανατολή. Όπου ο αριθμός της κίτρινης στήλης είναι μικρός, αντιστρόφως ανάλογη είναι η άξια της ζωής στη συγκεκριμένη χώρα. Η κοκκινη στήλη είναι οι νεκροί ανά χώρα της χθεσινής μέρας.

Οι χώρες με κόκκινο είναι ο… πολιτισμός. Η Ευρώπη. Η Δύση. Οι… ανεπτυγμένες οικονομίες. Οι χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Και η Βραζιλία του Μπολσονάρο. Οι απόγονοι του διαφωτισμού. Επί πλέον είναι και χριστιανοί.

Οι χώρες με το πράσινο είναι οι ανατολίτες. Η Ασία. Οι κάτοικοι εκεί είναι… κίτρινοι κι έχουν σχιστά… μάτια. Τύποι… υποδεέστεροι. Αντιδημοκρατικοί. Δεν είχαν διαφωτισμό. Βεβαίως δεν είχαν και μεσαίωνα. Μιλάνε για εντελώς ανελεύθερες οικονομίες. Χώρια που δεν είναι χριστιανοί. Έχουν όμως ελάχιστους νεκρούς. Αδιανόητα ελάχιστους συγκριτικά με τον δυτικό… πολιτισμό. Βιετνάμ και Ταϊβάν 0,4 και 0,3 ανά εκατομμύριο κατοίκων. Η Κίνα έχει 3 νεκρούς ανά εκατομμύριο. Η Κίνα, επίσης, έχει σχεδόν 6 μήνες χωρίς νεκρό.

Με μπλε είναι η Ελλάδα και η Κούβα. Η Ελλάδα είναι η γνωστή χώρα για την ιδιοκτησία της οποίας ερίζουν πολλοί. Αστοί, Αμερικανοί, Ευρωπαίοι της ΕΕ, ΝΑΤΟ… εκτός απ’ τον λαό της. Στην Ελλάδα δεν πολυπιστεύουν στην πανδημία. Και έχουν περί πολλού την αστρολογία. Αγνοούν όμως ή αδιαφορούν για την άθλια κατάσταση της δημόσιας υγείας τους και τους λόγους που είναι τέτοια. Εξ’ αυτού, δεν μπορούν να κάνουν και μια απλή συσχέτιση αυτής της κατάστασης και των νεκρών που, ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ακριβώς, θα μετράνε όλο και περισσότερο. Αν κάποιος πάψει να μετρά, θα ‘ναι που θα τον μετρούν οι άλλοι.

Η Κούβα είναι η χώρα που… δεν θέλουμε να γίνουμε εμείς. Που πάσχει από ανηλεή, ανήθικο κι εγκληματικό αποκλεισμό. Που, ο αποκλεισμός αυτός, της έχει στοιχίσει πάνω από 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Για να συλλάβουμε το μέγεθος του ποσού, ο Β΄ ΠΠ στοίχισε στην πρώην ΕΣΣΔ 10 τρισεκατομμύρια δολάρια περίπου (σημερινή αξία). Τον οποίο αποκλεισμό έχουν επιβάλει οι Αμερικανοί και οι άλλες πολιτισμένες χώρες της Δύσης. Στον οποίο συνεπικουρεί και η Ελλάδα του λαού που… αγρόν ηγοράζει. Παραδόξως, η Κούβα παράγει ασυστόλως, γιατρούς και εκπαιδευτικούς. Τους οποίους και «εξάγει» προκλητικά και ανερυθρίαστα. Εμείς παράγουμε σερβιτόρους, ντελιβεράδες και γλείφουμε κώλους για να προσλάβουν το παιδί μας τετράωρο σε σούπερ μάρκετ.

Ένας πίνακας. Που φωνάζει πως δεν είναι ο ιός που σκοτώνει αλλά οι… πολιτισμένες και “δημοκρατικές” ελίτ που κυβερνούν στη Δύση και δολοφονούν με τη μοίρα που επιφυλάσσουν στους λαούς τους. Ελάχιστη – στοιχειώδη αντιληπτική ικανότητα να διαθέτει κανείς και τους παίρνει φαλάγγι.

 

2 Υπό τη βούληση του «κυρίαρχου» λαού

Για να είμαστε δίκαιοι, ο «κυρίαρχος» λαός είναι που επέλεξε αυτήν την κατάσταση. Ζωή χωρίς δικαιώματα! Με διαλυμένο σύστημα υγείας, νοσοκομεία, με ελλιπέστατο και κακοπληρωμένο προσωπικό, μέσα μεταφοράς κονσερβοκούτια, σχολεία ακατάλληλα, με αίθουσες των τριάντα παιδιών και με τρίμηνους αναπληρωτές καθηγητές που ασκούν το λειτούργημά τους για ένα χαρτζιλίκι. Ο «κυρίαρχος» λαός ανεχόταν το ακροδεξιό εξάμβλωμα και την κυβέρνησή του, που ως υπουργός υγείας καυχιόταν πως δεν περιμένει την ΕΕ, ξέρει κι αυτός να κλείνει νοσοκομεία. Μετά έφερε τους «άλλους» που «έσκιζαν» μνημόνια και ξέσκιζαν λαϊκά δικαιώματα. Σήμερα τον έχουν πάλι υπουργό για να συνεχίσει το έργο του και έργο των προηγούμενων, όταν θα έπρεπε να μην τολμά να κυκλοφορήσει. Και πολλούς παπάδες. Μεγαλοπαπάδες φασίστες, ανισόρροπους, σκοταδιστές, μισόζωους και μισάνθρωπους ως τους πρέπει, αρπαγμένους με νύχια και δόντια από το «θαύμα» και τον ανορθολογισμό, που εξαπατούν ασύστολα για να δικαιολογήσουν την ανοίκεια και βλαβερή ύπαρξή τους. Μαζικούς δολοφόνους που σπέρνουν τον όλεθρο με εικονοφιλήματα, σταυροφιλήματα, χειροφιλήματα, τις προκλητικές συναθροίσεις τους και το κουταλάκι της εξωφρενικής και προσβλητικής για την ανθρώπινη νοημοσύνη και την επιστήμη που σιωπά, μετάληψης.

Τώρα ο «κυρίαρχος» λαός κλεισμένος στην τρύπα του, μετρά έντρομος κρούσματα, νεκρούς και την αρπαγή από την κυβέρνηση των αφεντικών του – που ο ίδιος εξέλεξε, των ελάχιστων που του απέμειναν. Και ό,τι του αρπάζουν από δικαιώματα, από υγεία, παιδεία, πολιτισμό, περιβάλλον να ρίχνονται ως εκατοντάδες εκατομμύρια στις τσέπες εφοπλιστών, βιομηχάνων, καναλαρχών.

Δειλός, μοιραίος κι άβουλος περιμένει τη σειρά του να οδηγηθεί στον Καιάδα που ο ίδιος έσκαψε.

Στέλιος Κανάκης

Συγγραφέας-Εκπαιδευτικός Μ.Ε.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.