Πώς θα ακυρώσετε ή μειώσετε μέσω gov.gr το πρόστιμο από τα μέσα μαζικής μεταφοράς

 

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά προς την εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες Μονοπρόσωπη Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ)

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ 5412/Β/19-10-2022 η ΚΥΑ 41541 ΕΞ 2022 που δίνει τη δυνατότητα διαγραφής ή μείωσης προστίμου από τα μέσα μαζικής μεταφοράς εύκολα και γρήγορα μέσω gov.gr

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά προς την εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες Μονοπρόσωπη Α.Ε. (εφεξής ΣΤΑΣΥ) και περιλαμβάνει τα απαραίτητα ταυτοποιητικά στοιχεία του αιτούντος, ιδίως ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αριθμό δελτίου ταυτότητας, στοιχεία επικοινωνίας του, σημείωση αν η αίτηση αφορά στον ίδιο ή σε τρίτο πρόσωπο (π.χ. ανήλικο άτομο), τα στοιχεία του προστίμου και συγκεκριμένα σειρά, αριθμό και ημερομηνία υποβολής καθώς και περιγραφή του λόγου για τον οποίο ζητείται η ακύρωση ή μείωση.

Ο αιτών έχει την δυνατότητα επισύναψης της προσωποποιημένης κάρτας, του δελτίου μερικής απαλλαγής και οποιουδήποτε εγγράφου αιτιολογεί και υποστηρίζει την αίτησή του.

Μετά την υποβολή της στην ειδική εφαρμογή, η αίτηση αποστέλλεται στη θυρίδα της εταιρίας ΣΤΑΣΥ ενώ, η υποβολή της αίτησης και η σχετική διαδικασία δεν αναστέλλει τη δεκαήμερη προθεσμία εξόφλησης του προστίμου στο μισό της αξίας του.

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας της αίτησης, αποστέλλεται στην Θυρίδα του αιτούντος μήνυμα ή έγγραφο για την πορεία διεκπεραίωσής της και τις περαιτέρω διενεργούμενες ενέργειες από την εταιρία ΣΤΑΣΥ.

 

Διαβάστε αναλυτικά

Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ.41541 ΕΞ 2022 ΦΕΚ 5412/Β/19-10-2022

Ηλεκτρονική υπηρεσία «Αίτηση ακύρωσης ή μείωσης προστίμου

Πηγή: e-nomothesia.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.