Π.Ε.Σ ΝΑΤ ΧΙΟΥ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ

 

 

 

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

 

 

Χίος, 15 Νοέμβρη 2021

«Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ»

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την επιστολή αυτή, η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου ενώνει την φωνή της με την φωνή όλων των Συνταξιουχικών σωματείων και οργανώσεων της Ελλάδας, για την τιμωριτική φορολόγηση των αναδρομικών που μας έδωσε η Κυβέρνηση πριν από ένα χρόνο με αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, του Συμβουλίου της Επικρατείας.  Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που οι κυβερνήσεις αντλούν όσο πιο πολλά μπορούν από εκείνους που έχουν τα λιγότερα στην αποδρομή του βίου τους, σε μια περίοδο της ζωής τους που χρειάζονται τη μεγαλύτερη δυνατή ψυχική ισορροπία και αίσθημα ασφάλειας, και μάλιστα σε καιρούς χαλεπούς, σε καιρούς πανδημίας και ακρίβειας.

Για πάνω από 10 χρόνια και από την έναρξη των μνημονίων οι συνταξιούχοι και ειδικά οι απόμαχοι της θάλασσας είναι αυτοί που έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη, είναι αυτοί που από τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων έχουν τραβήξει τα πάνδεινα.                                                                        Οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ είναι οι μόνοι που το 2012 είδαν την μείωση των συντάξεων τους κατά 7%, και που τους άφησαν εκτός αναδρομικών από τα κοψίματα με τον νόμο 4051 του 2012.

Οι περικοπές των συντάξεων κύριων και επικουρικών, του ΕΚΑΣ, η συμμετοχή των χαμηλοσυνταξιούχων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υγεία, η θανατηφόρα φορολογία και πολλά άλλα τσάκισαν τις ζωές μας.

Είμαστε εκείνοι που περιμένουν χρόνια για μια συνταξιοδοτική απόφαση ή για αναδρομικά που διεκδικούμε τρέχοντας σε δικηγόρους και Εργατολόγους.

Πριν ένα χρόνο με απόφαση του ΣτΕ πήραμε τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων για το ενδεκάμηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές και μας επεστράφησαν τον Οκτώβριο του 2020, είναι τα αναδρομικά που αφορούν περικοπές των μνημονιακών νόμων 4051/2012( εκτός των συνταξιούχων του ΝΑΤ) και 4093/2012, είναι αναδρομικά που δόθηκαν με πενταετή καθυστέρηση και χωρίς καν τον προβλεπόμενο τόκο του 6% για κάθε χρόνο, παρά τη σωρεία δικαστικών αποφάσεων διοικητικών δικαστηρίων.

Μας ζητάτε μετά από ένα χρόνο λες και έχουμε το περίσσεμα, να επιστρέψουμε ως φόρο πάνω από το 1/3 των πενιχρών ποσών που πήραμε με βάση την απόφαση του ΣτΕ, υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση για τα ποσά αυτά μέχρι τις 31/12/2021 ενώ ο φόρος που θα προκύψει από τις συγκεκριμένες δηλώσεις θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2022!!.

Επομένως, οι συνταξιούχοι τιμωρούνται διαρκώς και αδιαλείπτως σε αυτήν τη χώρα, ανίσχυροι και εκτός παραγωγικής διαδικασίας καθώς είναι οι συνταξιούχοι, χρησιμοποιούνται επίσης κι ως εύκολο πειραματόζωο για τα όρια αντοχής της κοινωνίας.

Και το “ευχαριστώ” για όλα αυτά που υπέστησαν οι συνταξιούχοι στα χρόνια των Μνημονίων σας, η Κυβέρνηση μας «Τιμωρεί» με την υπερφορολόγηση των αναδρομικών, καθώς θα πρέπει να καταθέσουμε τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις που αλλάζοντας φορολογικό κλιμάκιο, θα υπάρξουν περιπτώσεις που από το 22% θα φορολογηθούμε με 32% ή 42% επί των εισοδημάτων για το 2015 και για το 2016 από 22% σε 29%, 37% ή 45%.

Επιπρόσθετα, για εισοδήματα μεγαλύτερα των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ, που θα προκύψουν για τα έτη 2015 και 2016, θα επιβληθεί και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης με κλιμακούμενους συντελεστές.

Ρωτάμε λοιπόν, γιατί δεν ισχύει και για εμάς ο αυτοτελής αποκλειστικός συντελεστής του 20%, όπως προέβλεπε ο νόμος του 2013 στο άρθρο 60, που εσείς ψηφίσατε, γιατί δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με αυτήν για τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων (δικαστές, εισαγγελείς, στρατιωτικοί και πανεπιστημιακοί) που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2018, δηλαδή παρακράτηση με φόρο μόνο 20%, και συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς αλληλεγγύης.

Άραγε, είμαστε όλοι οι Έλληνες ίσοι και απολαμβάνουμε ισονομία, ισηγορία και ισοπολιτεία??,  γιατί αυτή η τιμωρία με την εξοντωτική φορολόγηση??, Αυτή είναι η κοινωνική δικαιοσύνη??

Για όλα αυτά εκφράζουμε την αντίθεσή μας και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την απαράδεκτη τακτική, και να φερθεί δίκαια και ισότιμα σε όλους τους συνταξιούχους.

 

Με εκτίμηση

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ                                                                                 

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 10, 82100 ΧΙΟΣ

 ΤΗΛ: 22710 – 27162,  E-MAIL: pesnatchiou@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.