Σέρρες: Διαμαρτυρία κατοίκων Ροδόπολης – Κλειστό αυτή την ώρα το στρατόπεδο

Κλειστό διατηρούν αυτή την ώρα το στρατόπεδο της Ροδόπολης Σερρών οι κάτοικοι όχι μόνο του τοπικού διαμερίσματος, αλλά και των γύρω χωριών, αρνούμενοι να δεχθούν πως στον τόπο τους θα δημιουργηθεί κλειστή δομή προσφύγων.

Οι κάτοικοι με πανό και σημαίες στα χέρια δηλώνουν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε κανέναν να φέρει πρόσφυγες έστω και για ένα μήνα στο χωριό τους.

Οι κάτοικοι της Ροδόπολης αντιτίθενται στην απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη δημιουργία κλειστού κέντρου φύλαξης προσφύγων και μεταναστών στο παλιό στρατόπεδο Βασιλειάδη με το αιτιολογικό ότι το στρατόπεδο βρίσκεται εντός του οικισμού, δημιουργώντας προβλήματα στην περιοχή.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, κάτοικοι όλων των ηλικιών διαδήλωσαν την αντίθεση τους στον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ροδόπολης, Νίκος Μπελελής, είπε ότι οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν έως ότου η κυβέρνηση πάρει πίσω την απόφασή της.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.