Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στον “Γ. Βούρο”

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδίων «Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΡΟΣ» σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Στην έναρξη του σεμιναρίου χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Λουκάς Αμπελιώτης, ο οποίος ευχαρίστησε την κ. Ελένη Μαυρονικόλα, που με πρωτοβουλία της υλοποιήθηκε το σεμινάριο αυτό, τα μέλη του Δ.Σ, που με τη συμμετοχή τους στήριξαν τη δράση αυτή, καθώς και τα μέλη και τους φίλους του «ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΥΡΟΥ», που το παρακολούθησαν. Επεσήμανε τη μεγάλη σημασία αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αφού οι συμμετέχοντες αποκτούν γνώσεις που μπορούν να αποβούν σωτήριες για κάποιο συνάνθρωπό μας που κινδυνεύει. Τέλος ευχαρίστησε τους κ.κ. ΜΠΑΝΑΒΕΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΚΟΣΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ και ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, διασώστες του ΕΚΑΒ, που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά, για να μεταδώσουν τις γνώσεις τους πάνω στο αντικείμενο αυτό.

Ακολούθησε προβολή με πληροφορίες διάσωσης ατόμων που χρειάζονται βοήθεια και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, παρακολούθησαν και εξασκήθηκαν στη διάσωση-διαχείριση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, με ή χωρίς τη χρήση απινιδωτή.

Τέλος, οι 28 συμμετέχοντες ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τούς διασώστες τού ΕΚΑΒ για την ευγενική και πλήρως κατατοπιστική προσφορά τους.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.