Σε πράσινο κτίριο θα στεγαστεί το Κέντρο Νεότητας Δήμου Χίου

 

 

 

Ένα πλήρως λειτουργικό κτίριο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές  προτίθεται να παραδώσει η Τριήρης Αναπτυξιακή στον δήμο  για να στεγάσει τις υπηρεσίες του Κέντρου Νεότητας.  Σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής της Τριήρης Αναπτυξιακής κ. Α. Ζερβάκης υπογράμμισε ότι παραδίδεται το πρώτο στάδιο της αρχιτεκτονικής  προμελέτης και της γεωτεχνικής  « Προσπαθούμε να παραδώσουμε ένα κτίριο  λειτουργικό για τους εργαζόμενους που συγχρόνως θα διατηρεί και τον εμβληματικό του χαρακτήρα. Θα συμβάλει στην αναζωογόνηση του περιβάλλοντος που είναι υποβαθμισμένο στην συγκεκριμένη περιοχή, της οδού Λιβανού»

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν και οι μελετητές του έργου. Ο αρχιτέκτονας μηχανικός κ. Λευτέρης Μαρτάκης  ανέφερε ότι σκοπός της μελέτης ήταν η αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου της Οικίας Δαμαλά « Πρόκειται για ένα κτίριο 200τμ που θα φιλοξενήσει τις υπηρεσίες πρόνοιας. Στο ισόγειο θα γίνει ένα αμφιθέατρο και στον ακάλυπτο χώρο μπορούν να γίνουν και άλλες λειτουργίες οι δράσεις υποστηρικτικές. Επίσης θα γίνει μια αίθουσα διδασκαλίας και μία υπολογιστών χωρητικότητας 20 ατόμων».

Τέλος ο κ. Ζερβάκης υπογράμμισε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο χρόνος που απαιτείται για να υλοποιήσει μια μελέτη ο ΑΟΤΑ είναι σαφώς πολύ μικρότερος από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.