Σκληρή κοινή ανακοίνωση Κάρμαντζη -Κύτελη περί “σωτήρων” του μεταναστευτικού. Δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε ανούσιες κινητοποιήσεις

Σκληρή, κοινή ανακοίνωση με ευθείς βολές κατά πάντων όσων ξεσηκώνουν όπως τονίζουν τους πολίτες ε κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό εξέδωσαν οι δήμαρχοι Χίου και Λέσβου Σταμάτης Κάρμαντζης και Στρατής Κύτελης.

“Σε μία περίοδο που το πρόβλημα του μεταναστευτικού/ προσφυγικού έχει τοποθετηθεί σε μία σοβαρή βάση με σημαντικά βήματα για την επιστροφή της κανονικότητας στις τοπικές μας κοινωνίες, κάποιοι εμφανιζόμενοι ως δήθεν σωτήρες αναμοχλεύουν συνεχώς και δυσμενώς  την κατάσταση, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους των νησιών μας και δυναμιτίζοντας την ατμόσφαιρα. Ισχυρίζονται ότι αποτελούν τη φωνή του λαού, στην πραγματικότητα όμως προπαγανδίζουν και εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις που κατέχουν, καλούν τους πολίτες να ταυτιστούν με τις δικές τους απόψεις, προσπαθώντας να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, διχάζοντας τις ήρεμες τοπικές μας κοινωνίες και επιχειρώντας να παρασύρουν τους Δημότες μας σε παράλογες ενέργειες, ενώ αποκρύπτουν τις ολέθριες συνέπειες από την λειτουργία των ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ και την ΒΙΑΛ, δηλαδή τις ακατάλληλες δομές εντός του αστικού ιστού της Μυτιλήνης και της Χίου. Είναι πλέον σαφές ότι σκοπός όλων αυτών δεν είναι να λύσουν προβλήματα αλλά να επιβιώσουν πολιτικά με το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Εμείς με ωριμότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση των δικαίων μας με κάθε πρόσφορο μέσο, με διάλογο, διάθεση για επίλυση του προβλήματος και σε καμία περίπτωση δε θα συμμετάσχουμε σε αναίτιες, εξεγέρσεις και ατέρμονες μάχες με μοναδικούς ηττημένους τις τοπικές μας κοινωνίες. Απέχουμε από το πολιτικό παιχνίδι του διχασμού που κάποιοι επιχειρούν να στήσουν. Συνεχίζουμε να είμαστε προσηλωμένοι στο μοναδικό μας στόχο που είναι η επίλυση των προβλημάτων και η πρόοδος του τόπου μας!”, καταλήγει η κοινή ανακοίνωση.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.