«Σπανίως ένας νέος πρωθυπουργός είναι τόσο καλά προετοιμασμένος» λέει για Μητσοτάκη η Badische Zeitung

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει τα ηνία», υποστηρίζει σε άρθρο του ο δημοσιογράφος της Γκερντ Χέλερ στη γερμανική εφημερίδα «Badishe Zeitung» επισημαίνοντας ότι σπανίως ένας νέος πρωθυπουργός είναι τόσο καλά προετοιμασμένος όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα του νέου πρωθυπουργού, ο Γερμανός δημοσιογράφος υπογραμμίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε στον ελληνικό λαό ότι θα σπάσει την παράδοση του νεποτισμού σε μία χώρα όπου έχει μακρά παράδοση».

«Δεν θα γίνουν προσλήψεις συγγενών, ούτε κρατικές συμβάσεις με συγγενικά πρόσωπα. Και μάλιστα στην Ελλάδα, όπου ο νεποτισμός έχει μακρά παράδοση. Ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να σπάσει την παράδοση», σχολιάζει η εφημερίδα με έδρα το Φράιμπουργκ.

«Ο Μητσοτάκης συγκάλεσε το υπουργικό του συμβούλιο για την πρώτη σύσκεψη την Τετάρτη, τρεις ημέρες μετά τη νίκη της συντηρητικής-φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο νέος πρωθυπουργός δεν θέλει να χάσει χρόνο… (Δεσμεύτηκε ότι): οι υπουργοί δεν θα πρέπει να ασκούν δευτερεύουσες δραστηριότητες. Οι συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού πολιτικών δεν μπορούν να απασχολούνται σε οποιοδήποτε υπουργείο. Το ίδιο ισχύει για τους συζύγους και τα παιδιά τους …», προσθέτει το γερμανικό δημοσίευμα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.