Στην Βιέννη μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκη

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, μεταβαίνει σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2022, στην  Αυστρία προκειμένου να συμμετάσχει στην Υπουργική Διάσκεψη της Κοινής Πλατφόρμας Συντονισμού ΕΕ – Δυτ. Βαλκανίων, που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία της Αυστρίας.  

Κύριο αντικείμενο της Διάσκεψης είναι η ενίσχυση της δυνατότητας επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής και η ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα αυτό μεταξύ των κρατών που βρίσκονται στην οδό των Δυτικών Βαλκανίων και Ανατολικής Μεσογείου.   

Στη Διάσκεψη θα προεδρεύσει ο Αυστριακός Υπουργός Εσωτερικών, κ. Gerhard Karner ενώ αναμένεται η συμμετοχή του Γάλλου Υπουργού Εσωτερικών,κ. Gerald Darmanin, που ασκεί κατά το τρέχον εξάμηνο την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.   

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Βιέννη, ο κ. Νότης Μηταράκης θα γίνει δεκτός για συνομιλίες από τον Αυστριακό Καγκελάριο κ. KarlNehammer.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.