Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης περνά ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών

 

Στο πλαίσιο δημιουργίας ενός νησιού έτοιμου να υποδεχθεί την ηλεκτροκίνηση και κατ’ επέκταση τη χρήση οχημάτων χαμηλών και μηδενικών ρύπων ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών, μετά από έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης που υποβλήθηκε προς το Πράσινο Ταμείο (αρ. 227.3/2021 Απόφαση Ένταξης του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου), συνέταξε έγκαιρα το δικό του Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).

Το ΣΦΗΟ του Δήμου μας τέθηκε σε ανοικτή διαβούλευση και τελικώς εγκρίθηκε  και υποβλήθηκε εμπρόθεσμα στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ.

Η σύνταξη του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, στηρίχθηκε στην εφαρμογή των προδιαγραφών που περιλαμβάνονται στην σχετική νομοθεσία, σε συνδυασμό με την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών, αυτοψιών και με την συνεργασία του ΔΕΔΔΗΕ και προβλέπει την εγκατάσταση σταθμού φόρτισης στα Ψαρά.

«Για άλλη μία φορά ο Δήμος μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, σχεδιάζοντας την υποδομή για ένα νησί φιλικό με την ηλεκτροκίνηση. Αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρηματοδοτικά εργαλεία πετυχαίνουμε την περιβαλλοντική αναβάθμιση, την εφαρμογή πολιτικών βιώσιμης κινητικότητας, εκσυγχρονίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς όλους, δημότες και επισκέπτες του νησιού μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.