Στην Πορτογαλία ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης

 

 Συμμετέχει στην Υπουργική Διάσκεψη της Λισαβόνας, με θέμα “Η Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών”

Στη Λισαβόνα βρίσκεται ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Υπουργικής Διάσκεψης, με αντικείμενο συζήτησης τη “Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών”.

Tα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα της Διάσκεψης είναι:

  • η εμβάθυνση των συνεργασιών ανάμεσα στην ΕΕ και τις χώρες καταγωγής και διακίνησης
  • η προώθηση των νόμιμων μεταναστευτικών οδών και η ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών
  • η ενίσχυση των μηχανισμών αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

Στο πλαίσιο της πορτογαλικής Προεδρίας της ΕΕ, στη Διάσκεψη της Λισαβόνας θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας κ. Αντόνιο Κόστα, ο Υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας, κ. Eduardo Cabrita , η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ κα Ylva Johansson και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Αφρικανικής Ένωσης, κα Αmira Elfadil.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Μηταράκης θα πραγματοποιήσει, σήμερα, 10 Μαΐου 2021, διμερείς συναντήσεις με τον Πορτογάλο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Eduardo Cabrita, και την Διευθύντρια του ΕΑSO, κα Nina Gregori.

Αύριο, 11 Μαΐου 2021, o Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου για τη Διαμόρφωση της Μεταναστευτικής Πολιτικής  (ICMPD) κ. Michael Spindelegger, τους Υπουργούς Εσωτερικών της Ισπανίας, κ. Fernando Grande Marlaska, της Σλοβακίας κ. Roman Mikulec, της Σλοβενίας κ. Ales Hojs, καθώς και τον Διευθυντή της Frontex κ. Fabrice Leggeri.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.