Στη θέση «Μπαμπακιές» προτείνει ο δήμαρχος Χίου Στ.Κάρμαντζης να γίνει η νέα δομή μεταναστών στη Χίο


Τη θέση «Μπαμπακιές» της κοινότητας Αναβάτου στο Αίπος προτείνει ο Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης, για τη χωροθέτηση της νέας δομής στη Χίο.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση, η συγκεκριμένη θέση προτείνεται ως εναλλακτική στη θέση «Άκρα Παχύ» στο Θόλος.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Είναι γνωστά σε όλους μας τα προβλήματα και οι δυσκολίες που έχουν προκύψει για τον τόπο μας, ιδίως τα τελευταία χρόνια, εξ αιτίας της μεταναστευτικής κρίσης και των αυξημένων ροών προσφύγων και μεταναστών μέσω του νησιού μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου έχει πολλάκις συζητήσει και λάβει αποφάσεις που αφορούν στο συγκεκριμένο ζήτημα και που στόχο έχουν αφενός τη γνωστοποίηση των θέσεων των μελών του και αφετέρου την υποβολή προτάσεων προς την Κυβέρνηση στην οποία ανήκει η ευθύνη της διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης. Η Κυβέρνηση στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και υλοποιώντας το σχεδιασμό της προτίθεται να προβεί σε κατασκευή νέας δομής στη θέση Ακρα Παχύ. Με τη χωροθέτηση της νέας αυτής δομής στη συγκεκριμένη θέση είναι σαφές ότι διαφωνούμε όλοι. Οι λόγοι δε της διαφωνίας μας είναι ήδη γνωστοί και έχουν συζητηθεί.

Σεβόμενοι όλες τις ήδη ληφθείσες σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και εμμένοντας σε αυτές δηλώνουμε ότι διαφωνούμε με τη χωροθέτηση δομής στη θέση Άκρα Παχύ της Κοινότητας Συκιάδας και προτείνουμε εναλλακτικά τη χωροθέτηση της κατά τα προηγουμένως αποφασισθέντα από Δημοτικό Συμβούλιο δομής σε δημοτική έκταση στη θέση Μπαμπακιές της κοινότητας Αναβάτου, που θα παραχωρηθεί για χρήση στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης της μεταναστευτικής κρίσης. Η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται εκτός αστικού ιστού, σε μακρινή απόσταση από οικισμούς, δεν χρησιμοποιείται, δεν έχει οπτική επαφή με κεντρικές οδικές αρτηρίες , δεν έχει οπτική επαφή με τα Δυτικά Τουρκικά παράλια.

Ο Δήμαρχος Χίου ζητά από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις  να εγκρίνουν την πρότασή του σε διαφορετική περίπτωση να προτείνουν εναλλακτικές δημοτικές εκτάσεις οι οποίες να συγκεντρώνουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Επιπροσθέτως ζητά από το Σώμα α) να εκφράσει την απαίτηση προς την Κυβέρνηση να ακυρώσει άμεσα την απόφαση χωροθέτησης δομής στο Θόλος, να συνεχίσει με γοργούς ρυθμούς την διαδικασία εκκένωσης της ΒΙΑΛ και των διαμερισμάτων και
β) να τονίσει για μία ακόμη φορά ότι σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μόνιμη παραμονή στη Χίο Έχουμε ιστορική ευθύνη, είναι καιρός να δώσουμε τέλος στην ταλαιπωρία που υφίσταται ο τόπος μας» αναφέρει ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης στην εισήγησή του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.