Στη νέα συμφωνία ΟΧΙ άλλη ΒΙΑΛ, Μόρια, Βαθύ

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως ”Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να κρατούνται με το ζόρι σε μία χώρα. Αυτοί οι άνθρωποι με τη δική τους ελεύθερη βούληση θέλουν να φύγουν από τη χώρα μας”.

Φτάσαμε στο σημείο το κράτος διακινητής, που είχε την μέγιστη συμμετοχή στον πόλεμο της Συρίας και στην δημιουργία εκατομμυρίων προσφύγων, το κράτος που επιδιώκει την διακίνηση ανθρώπων από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου μέσω των αερογραμμών της για να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και την Ευρώπη, το κράτος που φυλακίζει, διώκει και διώχνει τους ίδιους τους πολίτες του , να παραδίδει μαθήματα ανθρωπισμού, επικαλούμενο το διεθνές δίκαιο!

Το περίεργο είναι ότι το κράτος trafficker, χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα και το ίδιο ιδεολογικό υπόβαθρο μαζί με τους ντόπιους εθνομηδενιστές,τους αφελείς ιδεοληπτικούς, τους διεθνιστές, τους κατ επάγγελμα δικαιωματιστές, τους no borders και τις ΜΚΟ.

Συνδετικός κρίκος ο πακτωλός δισεκατομμυρίων , τα χαλαρά σύνορα και η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων με συμφέρον που προκύπτει από γεωπολιτικούς , οικονομικούς και ψηφοθηρικούς λόγους.

Αυτό όμως που δεν λέγεται, είναι ότι σε όλα τα υπόλοιπα κράτη τα σύνορα είναι κλειστά και μόνο η Ελλάδα οφείλει ( ! ) να τα έχει ορθάνοικτα για τον οποιονδήποτε.

Φτάσαμε λοιπόν σε αυτήν την οριακή κατάσταση . Τα νησιά να παίζουν ξύλο με τα ΜΑΤ επειδή δεν θέλουν τα υπερκέντρα της καταστροφής, η υπόλοιπη Ελλάδα να πετάει… χαρταετό και ο Ερντογάν να μετακινεί, οικιοθελώς ή δια της βίας (https://www.cnn.gr/…/dikigorikos-syllogos-agkyras-prosfyges…) , χιλιάδες μετανάστες προς τα σύνορα.

Από την αρχή, εδώ και 5 χρόνια, αναφέρουμε σαν πρώτο μέσο επίλυσης του μεταναστευτικού την επαρκή φύλαξη των συνόρων.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση το ανακάλυψε στο ”και πέντε”, χάνοντας υπερπολύτιμο χρόνο. Φωνάζαμε να ισχύσουν στα νησιά ότι και στον Έβρο.

Ξαφνικά ανακάλυψε το Αθηνοκεντρικό κράτος, πόσο κοντά βρίσκεται η Τουρκία ΜΟΝΟ όταν απειλήθηκε ευθέως η εξουσία του.

Ο κ. Ερντογάν, κυνικά όπως άλλωστε συνηθίζει, θα ασκήσει μόνιμη, διαρκή πίεση, χρησιμοποιώντας υπέρμετρα προπαγανδιστικούς τρόπους, με σκοπό τα μέγιστα δυνατά οφέλη. Ήδη ζητάει αναθεώρηση της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το μεγάλο στοίχημα. Θα δεχθεί η Ευρώπη νέες ΒΙΑΛ, Μόριες και Βαθυά ή θα κλείσει τα κέντρα της ντροπής;

Θα επιβάλει στην Ελλάδα όρους και μέτρα τα οποία αντιτίθενται στην ίδια την εθνική ασφάλεια , πολύ δε περισσότερο των νησιών της;

Πρέπει η κυβέρνηση, τώρα που έπεσαν όλα τα ψεύδη, να μην συρθεί πίσω από συμφωνία που θα την επιβάλουν οι Γερμανοί. Πάνω απ όλα να διασφαλίσει τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Ελλάδας .

Δεν μπορεί καμία ΜΚΟ και κανένας Γκέραλντ Κνάους να καθορίζει επί χάρτου τις ζωές μας και να μεταβάλει την Ελλάδα σε χώρο υποδοχής μεταναστών.

Δεν μπορεί να γίνεται προϊόν συνδιαλλαγής το μεταναστευτικό με τα spreads, τα επιτόκια, τα πλεονάσματα , η ανάπτυξη και o ΦΠΑ.

Στην νέα συμφωνία :

* Καμία απολύτως παραμονή ούτε καν προσωρινή στα νησιά που βρίσκονται σε επαφή με την ”ασύμμετρη απειλή” .

* Ρήτρες εναντίον της Τουρκίας για κάθε βάρκα που περνάει.

* FRONTEX σε ρόλο φύλακα αλλιώς να απομακρυνθεί από την Ελλάδα. Η επιτήρηση, η διάσωση και οι επιστροφές να γίνονται κατευθείαν στις Τουρκικές ακτές.

* Το άσυλο να εξετάζεται εκτός νησιών. Ο μετανάστης ή πρόσφυγας θα επιστρέφει στην Τουρκία άμεσα όπου και θα αναμένει το αποτέλεσμα της αίτησης ασύλου.

* Δεν θα πρέπει να δίνεται κανέναν κίνητρο στη συνέχιση του δουλεμπορίου και της επικίνδυνης διακίνησης μέσω θαλάσσης .Να οριστεί αριθμητικό πλαφόν ”συναγερμού” .

* Σε οποιαδήποτε συμφωνία με την Τουρκία να υπάρχει και ”plan B” που θα διασφαλίζει την Ελλάδα εξαιτίας της αφερεγγυότητας της γείτονας χώρας.

* Να υπάρχει νόμιμη οδός μετανάστευσης της Ε.Ε. για τα κράτη που επιθυμούν.

Δεν θα δεχθούμε άλλες δήθεν σωτηρίες από συμφωνίες που θέλουν να κρύψουν το πρόβλημα στα νησιά και την Ελλάδα, συνοδευόμενες από χορό δισεκατομμυρίων προς τις ΜΚΟ και την Χώρα-εκβιαστή.

Δεν θα δεχθούμε οτιδήποτε προαποφασισμένο από γραφειοκράτες “ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ”.

Πραγματικά θα υπήρχε κράτος στον κόσμο που κρατάει στα χέρια του, εξαιτίας του μεταναστευτικού, τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτιστική κληρονομιά όλης της Ευρώπης και να περιφέρεται χωρίς σχέδιο παρακαλώντας, αντί να επιβάλλει την γεωπολιτική του αξία;

Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε εκατοστού υποχώρησης.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.