Στη Χίο η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα & ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χ. Ροϊλός

 

Στη Χίο βρίσκεται σήμερα, αλλά και αύριο Σάββατο (25/9) η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χ. Ροϊλός.

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκαν το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, συζήτησαν θέματα που άπτονται της καθημερινότητας με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου και εν συνεχεία θα μεταβούν σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Η κ. Γκάκα και ο κ. Ροϊλός θα συμμετάσχουν και στην επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνει η Υγειονομική Περιφέρεια με θέμα τις “Ηχηρές και Σιωπηρές Πανδημίες”.

Πιο συγκεκριμένα, η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου προσεγγίζοντας ολιστικά το πρόβλημα οργανώνει παράλληλες δραστηριότητες – και εκδηλώσεις στη Χίο και με κοινό παρονομαστή την ενημέρωση και την ανάπτυξη του προβληματισμού περί του ζητήματος αυτού, που θα υπηρετεί τόσο τη βελτίωση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας όσο και την ενημέρωση των πολιτών.

Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και με την εθελοντική προσφορά των στελεχών του Εθνικού Κέντρου PHTLS διοργανώνει το 7ο εκπαιδευτικό σεμινάριο Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης Τραύματος (PHTLS) στις 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2021 στο Chandris Hotel στη Χίο. Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν διασώστες του ΕΚΑΒ και εργαζόμενοι της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας ιατροί, νοσηλευτές, πληρώματα ασθενοφόρου Κέντρων Υγείας, Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων και Περιφερειακών Ιατρείων του Βορείου Αιγαίου.

Σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου η Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων με τον καθηγητή Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας Θεοκλή Ζαούτη πραγματοποίησε συμβουλευτική επίσκεψη στο ΓΝ Χίου.

Αυτή η δράση θα πλαισιωθεί με ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου με προσκεκλημένους κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς, και υγειονομικούς φορείς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Η εκδήλωση θα εστιάσει στις Ηχηρές Και Σιωπηρές Πανδημίες. Κύριοι εισηγητές θα είναι ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος θα ενημερώσει για τις επιπτώσεις της νόσουCOVID-19 στον πληθυσμό και τη σημασία του εμβολιασμού, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων (ΕΕΕΛ) Αγγελική Καραΐσκουη, η οποία θα εμβαθύνει στο αντικείμενο της πρόληψης λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής, και η Αναστασία Ζυγούρα Διευθύντρια Αναισθησιολογίας στην Ιατρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας που θα ενημερώσει για την «σιωπηρή πανδημία» του τραύματος, τη σημασία της αλυσίδας επιβίωσης και την ανεκτίμητη αξία της εμπλοκής των μελών της κοινότητας ως πρώτος κρίκος της αλυσίδας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.