Στις εκδηλώσεις για την Καταστροφή των Ψαρών ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης (Βίντεο)

 

Στα Ψαρά βρέθηκε σήμερα Σάββατο 03.07.2021 ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Νότης Μηταράκης, όπου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 197 ετών από την Καταστροφή των Ψαρών, που έλαβε χώρα 22-24 Ιουνίου του 1824. Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης, με βαρύ φόρο αίματος για τους εξεγερμένους Έλληνες.

Στα πλαίσια της επίσκεψης ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ψαρών Κώστα Βρατσάνο. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Μηταράκης δήλωσε:

Με ιδιαίτερη χαρά είμαστε και φέτος στα Ψαρά. Στο ετήσιο αντάμωμα των Ψαριανών, των Χιωτών, των φίλων των Ψαρών. Τιμούμε την ιστορία αυτού του νησιού, που έπαιξε έναν καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της Επανάστασης του 1821. Ιδιαίτερα φέτος, που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια, η συμβολή των Ψαρών δείχνει ακόμα πιο σημαντική. Γιορτάζουμε όμως και τη σύγχρονη ιστορία των Ψαρών. Ένα νησί με ομορφιά και πολιτισμό. Ένα νησί, το οποίο έχει μεγάλες προοπτικές, τις οποίες οφείλουμε να στηρίξουμε. Ετοιμαστήκαμε για τους φετινούς εορτασμούς. Θερμά συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Ψαρών για όλη τη δουλειά που έκανε. Παράλληλα, η Κυβέρνηση προχώρησε γρήγορα και στους εμβολιασμούς και στην επισκευή του λιμένα των Ψαρών, ώστε τίποτε να μην εμποδίσει αυτή τη μεγάλη γιορτή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.