Στον “αέρα” οι επιθεωρήσεις των πλοίων από τις Λιμενικές Αρχές;

Όταν τους τα επεσήμαναν σφύριζαν αδιάφορα, σήμερα δύο χρόνια μετά, προσπαθούν να εφαρμόσουν τον νόμο και πάλι δεν μπορούν !

Μετά από περίπου δυο χρόνια “κατάφεραν”να εκδώσουν την Υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των ελάχιστων απαιτούμενων προσόντων και της διαδικασίας εκπαίδευσης και πιστοποίησης των επιθεωρητών και ελεγκτών των Τοπικών Κλιμακίων Επιθεώρησης Πλοίων (Τ.Κ.Ε.Π.) ανά τομέα επιθεώρησης και ελέγχου που διενεργούν, της διαδικασίας για τη διενέργεια επιθεωρήσεων και ελέγχου πλοίων, του είδους και του εύρους της ευθύνης των επιθεωρητών και ελεγκτών πλοίων, καθώς και κάθε άλλου σχετικού θέματος και λοιπών διατάξεων για τη λειτουργία, στελέχωση και έλεγχο του έργου των Τ.Κ.Ε.Π.

Όπως όμως πληροφορούμαστε, από  Λιμενικές αρχές, έχουν τεθεί  τέτοιες προϋποθέσεις που σε κάποιες περιπτώσεις είναι αδύνατη η συγκρότηση τους, αποτέλεσμα εδώ και δύο ημέρες να μην υπάρχουν στα περισσότερα Λιμεναρχεία   κλιμάκια επιθεώρησης, ενώ παραμένει άγνωστο πως το πρόβλημα θα ξεπεραστεί και αν και πότε αυτά  θα συγκροτηθούν …

Διαβάστε την σχετική απόφαση:

ΦΕΚ B 2284 – 11.06.2019 Σελίδες 12 (25293 – 25304)  

Πηγή:limenikanea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.