Στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης η ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου του «Οίκου Χίου Διδασκάλων»

Συνάντηση με τον σύλλογο Διδασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου είχε ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς στο Δημαρχείο. Αφορμή της συνάντησης αποτέλεσε το αίτημα του συλλόγου για συμπερίληψη του ακινήτου  «Οίκου Χίου Διδασκάλων» στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για ενεργειακή αναβάθμιση και βελτίωση της προσβασιμότητας.

Το κτίριο, που ανήκει στον σύλλογο, βρίσκεται σε μια νευραλγική θέση με συμβολικό χαρακτήρα για την πόλη. Εκτός από την λειτουργία του οίκου διδασκάλων, χρησιμοποιείται ως χώρος φιλοξενίας μεγάλου αριθμού δημόσιων εκδηλώσεων.

Ο Δήμαρχος, κρίνοντας ότι η πρόταση ανταποκρίνεται το πλαίσιο και τους όρους του προγράμματος ΒΑΑ, δεσμεύτηκε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα γίνει η μελέτη ώστε να επιτύχουμε έγκαιρα την ένταξη του.

Υπενθυμίζεται, ότι τα έργα του προγράμματος για ανάπλαση του αστικού κέντρου της πόλης, έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούνται με αναπλάσεις μεγάλων δημοσίων χώρων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.