Στ. Κάρμαντζης| Να μην καταργηθεί το ποσοστό των εισαχθέντων με απολυτήριο στις Α.Ε.Ν.

Επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη, έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, προκειμένου να ζητήσει να μην καταργηθεί το ποσοστό εισαγωγής με απολυτήριο Λυκείου.
Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου αναφέρει μεταξύ άλλων:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, η όλη κατάσταση που βιώνει η χώρα τα τελευταία οκτώ χρόνια, ωθεί όλο και περισσότερους τους νέους στη θάλασσα μέσω της εισαγωγής τους στις Α.Ε.Ν. Για ένα ναυτότοπο, όπως η Χίος, με μεγάλη ιστορική καταβολή στην ενασχόληση των κατοίκων με τη ναυτιλία,  καθίσταται  φυσικό επακόλουθο οι νέοι να στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς τις Α.Ε.Ν, προκειμένου να σταδιοδρομήσουν ως Πλοίαρχοι ή Μηχανικοί.

Ως γνωστόν, ένας τρόπος εισαγωγής στις Α.Ε.Ν. είναι με τον βαθμό του απολυτηρίου Λυκείου και την επιπλέον μοριοδότηση του για όσους έχουν θαλάσσια υπηρεσία. Είναι κατανοητό ότι ο συγκεκριμένος τρόπος εισαγωγής μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα επιτυχής αφού οι εισακτέοι γνωρίζουν ήδη τις ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος και ως εκ τούτου θεωρούνται πιο συνειδητοποιημένοι στην επιλογή τους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει διάχυτη η ανησυχία για κατάργηση του ποσοστού   εισαγωγής με απολυτήριο και ολοκληρωτική εισαγωγή μέσω πανελληνίων εξετάσεων. Το φλέγον αυτό θέμα είχα θέσει με προηγούμενη επιστολή μου (17/7/2018) προς τον προκάτοχό σας. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε, εφόσον υπάρχει τέτοια πρόθεση, να επανεξεταστεί και να συνεχιστεί η εισαγωγή εισακτέων στις Α.Ε.Ν. και με τον προαναφερθέντα τρόπο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.