Συλλήψεις στη Ρόδο με επιτυχία που μυρίζει Χίο

Πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου για κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες άνδρες του Λιμενικού Σώματος έχουν συλλάβει δύο άτομα στη Ρόδο με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών (πιθανά κοκαΐνης ή ηρωίνης), αλλά και αρκετά κιλά χαπιών.

Έναν απλό έλεγχο νομιμότητας αυτοκινήτου με ξένες πινακίδες θέλησαν να κάνουν υπάλληλοι του Τελωνείου Ρόδου και τελικά σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, εξιχνίασαν υπόθεση 20 κιλών κοκαΐνης και 50 κιλών ναρκωτικών χαπιών!

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 2 άτομα με Ισραηλινά διαβατήρια.  Σε έλεγχο που διενέργησαν άνδρες του Κλιμακίου Δίωξης κατά των Νακρωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, οι δύο άνδρες αντιστάθηκαν ξεκινώντας  ανθρωποκυνηγητό το οποίο κατέληξε με τη σύλληψη τους στο κέντρο της Ρόδου.
Να σημειώσουμε ότι επικεφαλής της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος με έδρα τη Ρόδο και με ευθύνη όλα τα Δωδεκάνησα, έχει αναλάβει εδώ και ένα χρόνο στη θέση του Περιφερειακού Διοικητή ο Χιώτης Αρχιπλοίαρχος Γιάννης Αργυράκης.
 Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημερώνει:

Συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση 20,501kg κοκαΐνης και περίπου 166.317 δισκίων ECSTASY στη Ρόδο

Συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση 20,501kg κοκαΐνης και περίπου 166.317 δισκίωνECSTASY στη Ρόδο

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 61 ετών, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, σε συνεργασία με το Τελωνείο Ρόδου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που διενεργούνται από Μικτό Κλιμάκιο Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και του Τελωνείου Ρόδου στο λιμένα ”ΑΚΑΝΤΙΑΣ”, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω εντός Ι.Χ.Ε. οχήματος κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, όταν κατά την εκφόρτωσή του δεν σταμάτησαν σε σήμα στελέχους του Τελωνείου Ρόδου και εξήλθαν του λιμένα με αυξημένη ταχύτητα.

Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση καταδίωξης των ανωτέρω, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση του οχήματος πλησίον της Νέας Μαρίνας Ρόδου.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν στους χώρους αποσκευών του εν λόγω οχήματος τα κάτωθι:

  • τριάντα (30) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους είκοσι κιλών και πεντακοσίων ενός γραμμαρίων (20,501kg),

  • έντεκα (11) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν δισκία ECSTASY (MDMA), γκρι χρώματος, με λογότυπο το σήμα της εταιρείας AUDI, συνολικού μικτού βάρους είκοσι πέντε κιλών και διακοσίων δεκαέξι γραμμαρίων (25,216kg), δηλαδή περίπου 54.719 δισκία,

  • έντεκα (11) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν δισκία ECSTASY (MDMA), ερυθρού χρώματος, με το λογότυπο ”UPS”, συνολικού μικτού βάρους είκοσι πέντε κιλών και εκατόν εξήντα έξι γραμμαρίων (25,166kg), δηλαδή περίπου 56.120 δισκία και

  • έντεκα (11) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν δισκία ECSTASY (MDMA), γκρι χρώματος, με το λογότυπο ”SILVER”, συνολικού μικτού βάρους είκοσι τεσσάρων κιλών και επτακοσίων εξήντα επτά γραμμαρίων (24,767kg), δηλαδή περίπου 55.478 δισκία.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα 20,501kgκοκαΐνης και τα περίπου 166.317 δισκία ECSTASY, το χρηματικό ποσό των οχτώ χιλιάδων εκατό ευρώ (8.100), δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μία (01) συσκευή GPS καθώς επίσης και το Ι.Χ.Ε. όχημα ως μέσο μεταφοράς των ανωτέρω ναρκωτικών ουσιών.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.