Συνάντηση γνωριμίας του Υφυπουργού Εργασίας Ν. Μηταράκη με τον Μολδαβό Πρέσβη Αν. Βανγκέλι

Συνάντηση γνωριμίας είχαν ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης και ο Πρέσβης της Μολδαβίας κ. Ανατόλ Βανγκέλι.

Η συζήτηση έγινε σε φιλικό κλίμα, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παυλίνας Καρασιώτου. Ο Μολδαβός Πρέσβης συνεχάρη τον Υφυπουργό για τα νέα του καθήκοντα και ο κ. Μηταράκης με τη σειρά του, ευχήθηκε στον Πρέσβη να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο στην εδώ αποστολή του.
Στο επίκεντρο της συζήτησης, τέθηκε και το ζήτημα της συνέχισης των διαπραγματεύσεων αναφορικά με τη Διμερή Συμφωνία Κοινωνικής Ασφάλισης μεταξύ της Ελλάδας και της Μολδαβίας.

Οι δύο πλευρές αναγνώρισαν ότι έχει γίνει πρόοδος κατά τον πρώτο γύρο των τεχνικών διαπραγματεύσεων και συμφώνησαν στο χρονοδιάγραμμα συνέχισης των συζητήσεων και επίλυσης των ανοιχτών ζητημάτων.

Με τη Διμερή Συμφωνία, αναμένεται να ρυθμιστούν κοινωνικοασφαλιστικά θέματα, προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και εν γένει του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.