Συνάντηση Μηταράκη με ΟΕΒΕ Χίου: «Διατηρούμε τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α το 2020»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότης Μηταράκης με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Χίου με κύριο θέμα το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι συντελεστές 9% και 17% που ισχύουν μέχρι στιγμής θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο κ. Μηταράκης σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Τους διαβεβαίωσα πως θα στηρίξουμε έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και τη νησιωτικότητα, με μειώσεις φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών, στοχεύοντας τόσο στην οικονομική ανάπτυξη όσο και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Ειδικά στα νησιά που σήμερα πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση, διατηρούμε τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α το 2020.

Η κυβέρνηση στέκεται δίπλα σε κάθε επιχειρηματία, έμπορο και βιοτέχνη που εργάζεται και δραστηριοποιείται στα ελληνικά νησιά, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ισχυρής τοπικής ταυτότητας.

Είναι αδήριτη ανάγκη τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενούς αλλά και του δευτερογενούς τομέα, να παραμείνουν ανταγωνιστικά και να δοθεί κίνητρο στους σημερινούς νέους να επενδύσουν στο μέλλον».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.