Συνάντηση της Λίνας Μενδώνη με την κυβερνήτη της Βικτώριας στην Αυστραλία

 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. Με την κυβερνήτη της Βικτώριας Linda Dessau συναντήθηκε στην έδρα του Κυβερνείου η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, την τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψής της στην Αυστραλία. Όπως πληροφορεί ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, η Linda Dessau, η οποία είναι εκπρόσωπος της Βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Πολιτεία, υποδέχθηκε τη Λίνα Μενδώνη και συζήτησαν για τις προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου της, για τις πολιτικές επαφές που είχε η υπουργός στην Αυστραλία, καθώς και για την δυναμική της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη και στην Πολιτεία της Βικτώριας.

Εξάλλου, στο Πανεπιστήμιο La Trobe, η Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον αντιπρύτανη John Dewar, με καθηγητές του τμήματος Ελληνικών Σπουδών, καθώς και με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας, που στηρίζουν ενεργά και ουσιαστικά τον τομέα του Αθλητισμού, στον οποίον το Πανεπιστήμιο παρουσιάζει μια διαρκώς αυξανόμενη δυναμική δημιουργώντας υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Η υπουργός ξεναγήθηκε, επίσης, στο Κέντρο Αρχαίων Μεσογειακών Σπουδών AG Trendall με εξειδίκευση στην αρχαία ελληνική κεραμική και εικονογραφία.

Ακολούθησε επίσκεψη στο campus του Πανεπιστημίου, όπου σε ειδικούς χώρους φυλάσσεται το Αρχείο Dardalis, το οποίο περιλαμβάνει 180.000 έγγραφα, φωτογραφίες και αντικείμενα από την παρουσία των Ελλήνων στην Αυστραλία, από τις αρχές του 19ου αιώνα και εξής. Το Πανεπιστήμιο, μέχρι το τέλος του 2022, πρόκειται να ολοκληρώσει την κατασκευή των νέων σύγχρονων υποδομών στο campus στην Bundoora για την φιλοξενία και την έκθεση του πολύτιμου αυτού Αρχείου, προκειμένου να είναι προσβάσιμο στους ερευνητές αλλά και στο κοινό. Όπως είπε η υπουργός, «εδώ και 40 χρόνια, το Πανεπιστήμιο La Trobe, με το πρόγραμμα σπουδών και το Αρχείο Dardalis, είναι από τους θεσμούς που προβάλλουν τον ελληνικό πολιτισμό, σε συνεργασία με την ισχυρή ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης. Οι Έλληνες διατήρησαν τους στενούς δεσμούς τους με την πατρίδα μέσω της γλώσσας και του πολιτισμού. Το Αρχείο αποτελεί μια σημαντική μαρτυρία της Ιστορίας της Διασποράς στην Αυστραλία».

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού συναντήθηκε, τέλος, με την πρώην υπουργό Υγείας της Βικτώριας Τζένη Μικάκου, με πρόταση της οποίας – την οποία αποδέχθηκε το καλοκαίρι του 2019 η Λίνα Μενδώνη – πραγματοποιήθηκε η έκθεση «Ανοικτοί Ορίζοντες» στο Μουσείο της Μελβούρνης. Η Λίνα Μενδώνη και η Τζένη Μικάκου συζήτησαν πώς αυτή η επιτυχημένη συνεργασία μπορεί να αναπτυχθεί, με περισσότερες δράσεις εξωστρέφειας και προβολής του ελληνικού πολιτισμού στην Αυστραλία.

Πηγή: ekirikas.com

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.