Συνάντηση του Πρόεδρου της Βουλής με τον νέο Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα

Τον νέο Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, κ. Burak Özügergin, δέχθηκε την Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, παρουσία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικολάου Ξυδάκη και των βουλευτών κ.κ. Θεόδωρου Δρίτσα και Αριστείδη Μπαλτά.

Ο κ. Βούτσης υποδεχόμενος τον κ. Özügergin αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του νέου Πρέσβη της γείτονος θα συνεχίσει να είναι άριστη, όπως υπήρξε μέχρι τώρα και με τους προκατόχους του, «έτσι ώστε να υπάρχουν γέφυρες ανάμεσα στους λαούς μας και να επιλύονται ζητήματα που αφορούν τόσο την περιοχή όσο και τις διμερείς σχέσεις», όπως σημείωσε. Τέλος, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η Ελληνική Βουλή θα συμβάλει στην από κοινού προώθηση των σχεδίων «τα οποία θα συνομολογήσουν οι επικεφαλής των Κυβερνήσεών μας».

Ο κ. Burak Özügergin εξέφρασε τον μεγάλο σεβασμό του προς τη Βουλή των Ελλήνων και συνεχάρη προσωπικά τον κ. Βούτση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε και οδήγησε στην επίλυσή του «ένα πάρα πολύ δύσκολο θέμα», όπως χαρακτηριστικά είπε, την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, «η οποία αποτελεί μαρτυρία για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η επίλυση ενός τέτοιου ζητήματος, όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, όταν λειτουργεί σωστά η διπλωματία και ο διάλογος, και όταν γίνεται σεβαστό το διεθνές δίκαιο».

«Χαιρόμαστε πάρα πολύ, επίσης, που γυρίζουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις με τη συγκεκριμένη ηγεσία, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Πάντοτε, σε κάθε περίπτωση, ενθαρρύνουμε την περαιτέρω ολοκλήρωση της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση όσο μπορούμε» υπογράμμισε ο Τούρκος Πρέσβης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.