“Συνάντηση Υπουργού και Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ.κ. Νότη Μηταράκη και Σοφίας Βούλτεψη με την Ειδική Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ για τη βία κατά των παιδιών, Δρ. Najat Maalla”

 

Ο Υπουργός και η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ.κ. Νότης Μηταράκης και Σοφία Βούλτεψη πραγματοποίησαν, σήμερα, συνάντηση με την Ειδική Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη βία κατά των παιδιών, Δρ. Najat Maalla, στο πλαίσιο επίσκεψης της στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκαν οι σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία παιδιών μεταναστών και προσφύγων, την προστασία τους από τη βία, το έγκλημα και κάθε μορφής εκμετάλλευση, καθώς και για την ομαλή τους ένταξη και την πρόσβαση σε υγεία και εκπαίδευση.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον τομέα της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων, με τον Ειδικό Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, κ. Ηρακλή Μοσκώφ, να παρουσιάζει τις ειδικότερες πολιτικές ως προς την κατάργηση του θεσμού της αστυνομικής φύλαξης, την εξασφάλιση ασφαλούς και κατάλληλης στέγασης, την παροχή ψυχοκοινωνικής περίθαλψης και εκπαίδευσης, καθώς και τη δημιουργία εθνικού μηχανισμού εντοπισμού ασυνόδευτων ανηλίκων.

Η Δρ. Maalla εξέφρασε ικανοποίηση για το σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί και συνεχάρη τις ελληνικές αρχές, σημειώνοντας ότι οι δράσεις αυτές θα πρέπει να τύχουν μεγαλύτερης προβολής εντός του πλαισίου των ΗΕ και κάλεσε σε επίδειξη αλληλεγγύης, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η μετανάστευση δεν είναι ζήτημα μόνον της Ελλάδος.

Η αξιωματούχος των ΗΕ θα επισκεφθεί αύριο, συνοδευόμενη από την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Βούλτεψη και τον Ειδικό Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, κ. Μοσκώφ, δομές υποδοχής ασυνόδευτων παιδιών και την Κυριακή τη δομή της Ριτσώνας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.