Συνάντηση Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, κ. Ιωάννη Μπρατάκο 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε, σήμερα, συνάντηση, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννη Μπρατάκο.

Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τον κ. Μπρατάκο για τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στην διαχείριση του Μεταναστευτικού, αλλά και για τα απτά αποτελέσματα της μεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επεσήμανε ότι “αποσυμφορήσαμε τα νησιά, την ενδοχώρα, καθώς και τις μεγάλες πόλεις”, συμπληρώνοντας πως “δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην Αθήνα, που έχει βιώσει, τα προηγούμενα έτη, αδιαφορία και εγκατάλειψη”.

Ενδεικτικά, ανέφερε πως “από 74.815 στα τέλη του 2014 οι νόμιμοι μετανάστες που κατοικούν στο Δήμο Αθηναίων στο τέλος του 2019 αυξήθηκαν σε 105.935. Δηλαδή σε διάστημα πέντε ετών στον μόνιμο καταγεγραμμένο πληθυσμό της πρωτεύουσας προστέθηκαν 31.120 μετανάστες. Ενώ, πλέον, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχωρά σε μείωση των θέσεων φιλοξενίας στην Αθήνα και σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία στοχεύει στον περαιτέρω περιορισμό των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στα μεγάλα αστικά κέντρα”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.