Συναντήθηκε με τους Χιώτες επιχειρηματίες ο Ν. Μηταράκης

Με νέους Χιώτες επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν αναπτύξει και δουλεύουν πάνω σε δικές τους καινοτόμες ιδέες, συναντήθηκε ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τόσο τα ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά και τα ειδικότερα θέματα της νησιωτικότητας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ένας νέος που θέλει να δημιουργήσει στηριζόμενος στις δυνάμεις και τις ιδέες του.
Ο κ. Μηταράκης, όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου, παρουσίασε το βασικό του σχέδιο για τη Χίο, βασισμένο σε 4+1 πυλώνες: οικονομική ανάπτυξη, με έμφαση στην καινοτομία, την πρωτογενή παραγωγή, τον τουρισμό και τη ναυτιλία, κοινωνική συνοχή, επίλυση του μεταναστευτικού, υποδομές, καθώς και ένα ειδικό σχέδιο για τα μικρότερα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές. Υπογράμμισε την ανάγκη για ανάπτυξη συνεργειών και τη δημιουργία ολοκληρωμένων οικοσυστημάτων, με το κράτος να είναι υποστηρικτικό προς την επιχειρηματικότητα και όχι απέναντί της.
Στη συνάντηση μετείχαν οι:
Αργυρώ Κουτσουράδη – «Myrovolos Organics», Γλύκα Φιλία – «Woodycrafts», Ιάκωβος Αμύγδαλος – «Chios Beer», Γιώργος Θεοφανίδης – «Παγωτά Κρόνος», Αχιλλέας Μαρίνος – «Παραδοσιακά γλυκά Μαρίνος – Κοράκης», Γιώργος Γαλατούλας – «Προϊόντα μαστίχας ΑΝΕΜΟΣ» και Παντελής Ζωγράφος – «ΜΑΝΑΓΡΟΣ».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.