Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό για την κρίση στο Αφγανιστάν

Με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, συνεδριάζει από τις 11:00 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως σημειώνουν, κυβερνητικά στελέχη στην πρώτη γραμμή θα βρεθούν, μεταξύ άλλων

-Οι γεωπολιτικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή
-Το Μεταναστευτικό και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στις χώρες υποδοχής.

“Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Παράλληλα, η χώρα μας συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διεργασίες για τη διαμόρφωση μίας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής όσον αφορά στην κατάσταση στο Αφγανιστάν, η οποία άλλωστε αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», σχολιάζουν στελέχη της κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι χθες, στην παρέμβασή του στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας έδωσε ιδιαίτερο βάρος στον κίνδυνο αύξησης των μεταναστευτικών ροών και επεσήμανε την ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης και την αποφυγή νέας ανθρωπιστικής κρίσης. Ταυτόχρονα, στάθηκε στην ανάγκη τήρησης ενιαίας και συντονισμένης στάσης στο ζήτημα της μετανάστευσης και σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο προς τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, ότι δεν θα επιτραπεί η εργαλειοποίηση του ζητήματος αυτού. Εν τω μεταξύ, την ασφαλή μεταφορά του πρώτου Έλληνα πολίτη, του Αγκαγιάν Φαρχάντ, από τη φλεγόμενη Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, και στη συνέχεια σχετικών συνεννοήσεων του Υπουργείου με ΥΠΕΞ άλλων κρατών, ο Έλληνας πολίτης Αγκαγιάν Φαρχάντ μεταφέρθηκε με ασφάλεια από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ όπου τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της Ελληνικής Πρεσβείας. Αυτή τη στιγμή στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας βρίσκονται μαζί με τον κ. Farhad και προετοιμάζουν την επιστροφή του στην Ελλάδα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Σταύρο Μπένο που είναι επικεφαλής της ειδικής επιτροπής οικονομικής ανασυγκρότησης που έχει συσταθεί για την Εύβοια, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Ρεπορταζ Δ. Γκάτσιος

 πηγή  ertnews.gr

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.