Συνεργασία και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Χίου και Κύπρου εξέφρασε ο Υπ. Παιδείας & Πολιτισμού της Κύπρου κ. Κώστας Χαμπιαούρης κατά την επίσκεψή του στο νησί

Στο Δημαρχείο υποδέχθηκε χθες ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Βουρνούς, τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ. Κώστα Χαμπιαούρη, με αφορμή το ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο της Ομηρικής Ακαδημίας που διοργανώνεται στην Χίο.
Δήμαρχος και Υπουργός εξέφρασαν την πρόθεση τους για συνεργασία και σύσφιξη των σχέσεων σε πολλαπλά επίπεδα, όπως ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός.

Επίτιμο Δημότη της Χίου ανακήρυξε ο Δήμος τον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου Κώστα Χαμπιαούρη στο πλαίσιο της επίσκεψή τους στο νησί. Ο Δήμαρχος Χίου, απέδωσε τιμητική διάκριση στην κα. Ειρήνη Ροδοσθένους.
Η κα. Ροδοσθένους είναι Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και Υπεύθυνη για τη διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στα Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου.
Συνοδεύοντας τον Υπουργό Παιδείας κ. Χαμπιαούρη παρευρέθη στο Δημαρχείο στο πλαίσιο του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου της Ομηρικής Ακαδημίας.
Στην ομιλία της, έκανε αναφορά στα Κυπριακά εδάφη που βρίσκονται υπό κατοχή και αφιέρωσε ένα τραγούδι προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.