Συνταξιούχε, μην ζητάς λεφτά…. Κινδυνεύει η Ελλάς!!

 

Ανακοίνωση σχετικά με τα όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου για τα αναδρομικά των συνταξιούχων εξέδωσε η ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου. Σε αυτήν αναφέρει:

«Καμία δέσμευση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων από τις περικοπές των μνημονίων και ξανα διαφήμιση της πρόσφατης αναπροσαρμογής των κύριων συντάξεων, που όμως δεν δίνεται σε όλους και, πολύ περισσότερο, δεν καλύπτουν ούτε τον πληθωρισμό του 2022, ήταν το κομμάτι για τους Συνταξιούχους στην  συνέντευξη τύπου του κυρίου Μητσοτάκη, χωρίς πραγματικές απαντήσεις για το καυτό θέμα της ακρίβειας με πολλά «ΘΑ» για την επόμενη τετραετία!, και σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα αναδρομικά των Συνταξιούχων, απάντησε πως «αυτή είναι μια συζήτηση πρόωρη και αδικεί την έκταση των παρεμβάσεων που δρομολογούνται αυτή τη στιγμή που μιλάμε».

Κύριε Πρωθυπουργέ, για πια πρόωρη συζήτηση μιλάτε την στιγμή που τα τελευταία 13 χρόνια με τις Μνημονιακές Κυβερνήσεις σας, έχετε ξεζουμίσει το εύκολο θύμα σας, τον συνταξιούχο παίρνοντας από τους Συνταξιούχους πάνω από100 δισεκατομμύρια ευρώ, έχετε φέρει τους «πλούσιους» συνταξιούχους του ΝΑΤ σε απόγνωση, ήμασταν οι μόνοι που κατά την διάρκεια της ναυτολόγησής μας στο πλοίο πληρώναμε κάθε Μήνα χιλιάδες δραχμές και μετέπειτα ευρώ για να έχουμε μια αξιοπρεπή σύνταξη, κυνηγήσατε λυσσαλέα όλους εμάς που ήμασταν και είμαστε στήριγμα της Εθνικής Οικονομίας, καταφέρατε και διαλύσατε την «μεσαία» τάξη των συνταξιούχων με τις τσεκουριές των μνημονιακών χρόνων.

Προπαγανδίζατε και προπαγανδίζετε ότι θα πάρουμε δύο ή τρεις ή και τέσσερις αυξήσεις,  Έχετε οδηγήσει στη φτωχοποίηση με τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση των πληρωμένων δώρων μας, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη γενικότερη πολιτική λιτότητας. Και παρόλα αυτά έχετε το θράσος να χαρακτηρίζετε τους συνταξιούχους τους πιο ευνοημένους.

Άλλα λέγατε προεκλογικά κύριε Μητσοτάκη για την κατάργηση του νόμου λαιμητόμου του Κατρούγκαλου σχετικά με την προσωπική διαφορά που αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους εκτός αύξησης των συντάξεων τους,  άλλα λέγατε τόσο εσείς όσο και ο υπουργός Οικονομικών πρίν δύο χρόνια σχετικά με τα αναδρομικά μας και παροτρύνατε τους συνταξιούχους να μην τρέχουν στα δικαστήρια γιατί θα τα δώσετε σε όλους τα αναδρομικά, και τώρα τί λέτε κύριε Μητσοτάκη???

Το 2022 ο επίσημος πληθωρισμός ήταν 9,9%, ο ανεπίσημος πολύ παραπάνω λόγω της αύξησης των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης και οι συνταξιούχοι πήραν μηδέν αύξηση το 2022.

Η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, ο πληθωρισμός καλπάζει, οι τιμές σε ρεύμα – φυσικό αέριο – πετρέλαιο τινάζονται στα ύψη συμπαρασύροντας και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης, και εσείς μιλήσατε για την επιτυχία του… καπαμά « καλαθιού του νοικοκυριού»???, και στην αναγνώριση της αξίας του από τους καταναλωτές, παρά την ευθεία αμφισβήτησή του από τις Καταναλωτικές Ενώσεις, καθώς καθημερινά εισπράττετε την δυσαρέσκεια των πολιτών.

Όχι άλλες αυταπάτες από τους επίδοξους σωτήρες.

Απαιτούμε το 7,75% να δοθεί στο σύνολο των συντάξεων, κύριας και επικουρικής, σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προϋποθέσεις.

Δεν κάνουμε πίσω και διεκδικούμε όλα όσα μας πήραν οι Μνημονιακές Κυβερνήσεις.

Κύριε Μητσοτάκη, προσέξτε μήπως οι προεκλογικές παροχολογίες και τα μεγάλα «ΘΑ» γυρίσει μπούμερανγκ την ημέρα της κρίσης (Κάλπη)!!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.