Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται σε φυλακή και απελευθερώνει τζιχαντιστές

 

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε επίθεση την Πέμπτη σε φυλακή που ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις στην αλ-Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, απελευθερώνοντας αδιευκρίνιστο αριθμό τζιχαντιστών, ανακοίνωσε συριακή ΜΚΟ χωρίς να αναφέρει επί του παρόντος πιθανά θύματα.

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην είσοδο της φυλακής, μιας από τις μεγαλύτερες στις οποίες κρατούνται τζιχαντιστές στη Συρία, και μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε κοντινό σημείο, προτού οι τζιχαντιστές του ΙΚ επιτεθούν κατά μέτωπο στις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας που φρουρούσαν το σωφρονιστικό κατάστημα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Πυρήνες εν υπνώσει του Ισλαμικού Κράτους… διείσδυσαν από τις γύρω συνοικίες και συγκρούστηκαν με τις εσωτερικές δυνάμεις ασφαλείας”, ανακοίνωσαν οι υπό τους Κούρδους Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Πηγή: www.ertnews.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.