ΣΥΡΙΑ: Στο ίδιο έργο θεατές… Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

 

Πέμπτη βράδυ προς Παρασκευή 26 του μήνα ξημερώματα και στην πρώτη στρατιωτική επιχείρηση της κυβέρνησης Μπάιντεν, που αποφασίστηκε ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής παρουσίας στο Ιράκ, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές με στόχους εγκαταστάσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων υποστηριζόμενων από το Ιράν στο ανατολικό τμήμα της Συρίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι το Ιράν δεν μπορεί να δρα ατιμώρητα και προειδοποίησε την Τεχεράνη να «προσέχει», όταν ρωτήθηκε ποιο μήνυμα στέλνει στην Ισλαμική Δημοκρατία με τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα τα οποία εξαπολύθηκαν στην ανατολική Συρίατη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

«Δεν μπορείτε να δράτε ατιμώρητα. Να προσέχετε» είπε ο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ταξιδεύοντας στο Τέξας για να εκτιμήσει τις ζημιές που προκάλεσε εκεί μια φονική χειμωνιάτικη καταιγίδα…

Χωρίς δικό μου σχόλιο σας μεταφέρω τις δηλώσεις τριών πολιτικών αρχηγών της χώρας μας άμα τη εκλογή του Τζο Μπάιντεν ως προέδρου των ΗΠΑ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ηγέτης με σύνεση ο Τζο Μπάιντεν.

Βαρουφάκης: Ευτυχώς ο Μπάιντεν νίκησε.

Αλ. Τρίπρας: Οι Αμερικάνικες εκλογές ανέδειξαν την ανάγκη για προοδευτικές κυβερνήσεις.

Στους χτεσινούς βομβαρδισμούς στην πολύπαθη Συρία σύμφωνα με τα ΜΜΕ σκοτώθηκαν 17 άμαχοι πολίτες…

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.